Τελευταία Νέα
Διεθνή

Global Investors: Ο χρυσός θα ξεπεράσει τα 1.500 δολάρια ανά ουγγιά

tags :
Global Investors: Ο χρυσός θα ξεπεράσει τα 1.500 δολάρια ανά ουγγιά
Τα συμβόλαια χρυσού υποχώρησαν σήμερα κάτω από 1.250 δολάρια ανά ουγγιά, αν και σε βάσει εξαμήνου τα κέρδη του είναι στο 8%
Στα 1.500 δολάρια ανά ουγγιά θα μπορούσε να φτάσει ο χρυσός, εκτιμά η κορυφαία αμερικανική επενδυτική, Global Investors.
Πρόκειται για μια ανατίμηση της τάξεως του 20%, βάσει της σημερινής τιμής του πολύτιμου μετάλλου, κοντά στα 1.250 δολάρια ανά ουγγιά.
Όπως εξηγούν οι αναλυτές της Global Investors, μέχρι σήμερα από την αρχή του έτους ο χρυσός έχει ενισχυθεί κατά 8% -όσο ενισχυόταν και πέρυσι.
Το 2016 η άνοδος του χρυσού ήταν συγκεκριμένα 8,6%, μεταξύ όμως 2012 και 2015 το πολύτιμο μέταλλο υπέστη απώλειες 37%.
Κατά την Global Inevstors, το μέταλλο ανταποκρίνεται στους τυπικούς νόμους της ζήτησης, όπως η γεωπολιτική αβεβαιότητα, το αδύναμο δολάριο, τα χαμηλά επιτόκια.
Τα συμβόλαια χρυσού υποχώρησαν σήμερα κάτω από 1.250 δολάρια ανά ουγγιά, αν και σε βάσει εξαμήνου τα κέρδη του είναι στο 8%.
Τα συμβόλαια του μετάλλου δεν έχουν διαπραγματευτεί πάνω από τα 1.500 δολάρια για περισσότερα από τέσσερα χρόνια.
Κατά την επενδυτική το γεγονός ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα Fed ακολουθεί μια πιο "ανισόρροπη προσέγγιση" για την αύξηση των επιτοκίων από ό,τι αναμενόταν, θα ενισχύσει το χρυσό.
Η Fed, πάντως, επιμένει για μια ακόμη επιτοκιακή αύξηση το 2017, ενώ σχεδιάζει να αρχίσει να μειώνει το μέγεθος του ισολογισμού της.
Αυτά αναμένεται να δώσουν ώθηση στο δολάριο -και να οδηγήσουν το χρυσό σε απώλειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης