Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Assad ετοιμάζει νέα επίθεση με χημικά – Αν το πράξει, θα το πληρώσει ακριβά

tags :
ΗΠΑ: Ο Assad ετοιμάζει νέα επίθεση με χημικά – Αν το πράξει, θα το πληρώσει ακριβά
Προειδοποίηση ότι το καθεστώς προχωρά σε κινήσεις ανάλογες με την προηγούμενη επίθεση που χημικά που αποδίδεται στο καθεστώς της Συρίας
Για προετοιμασίες εκ μέρους του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Bashar al Assad για μια ακόμα επίθεση με χημικά όπλα προειδοποιούν οι ΗΠΑ, οι οποίες υπογραμμίζουν ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε το τίμημα που θα πληρώσει τόσο ο Assad όσο και οι ένοπλες δυνάμεις του θα είναι ιδιαίτερα βαρύ.
Ο Λευκός Οίκος αναφέρει ότι καταγράφονται δραστηριότητες, οι οποίες είναι παρόμοιες που εκείνες που προηγήθηκαν της προηγούμενης επίθεσης με χημικά όπλα, η οποία αποδόθηκε στον Assad, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έκανε λόγο για κατασκευασμένες κατηγορίες.
Σημειώνεται ότι η επίθεση αυτή τον περασμένο Απρίλιο, την οποία είχε καταδικάσει σύσσωμη η διεθνής κοινότητα αν και η Ρωσία δεν είχε θεωρήσει υπεύθυνο για αυτήν τον πρόεδρο της Συρίας, ευθυνόταν για τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων, ενώ ήταν η αιτία που ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump διέταξε επίθεση κατά βάσεων της Συρίας.
«Όπως έχουμε ανακοινώσει και παλαιότερα, οι ΗΠΑ βρίσκονται στη Συρία για να μπει τέλος στη δράση του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το Ιράκ.
Αν παρόλα αυτά ο Assad πραγματοποιήσει νέα μαζική δολοφονία με χρήση χημικών, αυτός και οι Ένοπλες Δυνάμεις του θα πληρώσουν βαρύ τίμημα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, τονίζοντας ότι μια ακόμα επίθεση με χημικά  θα έχει ως αποτέλεσμα το μαζικό θάνατο πολιτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης