Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Καθαρή νίκη για την εθνική ασφάλεια η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου – Πιθανή συνάντηση με Putin στη G20

tags :
Trump: Καθαρή νίκη για την εθνική ασφάλεια η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου – Πιθανή συνάντηση με Putin στη G20
Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι θα επιτρέψει την περιορισμένη εφαρμογή του διατάγματος Trump για την απαγόρευση εισόδου μουσουλμάνων στις ΗΠΑ
Καθαρή νίκη για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ χαρακτήρισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να επιτρέψει την περιορισμένη εφαρμογή του διατάγματος του που αφορά την προσωρινή απαγόρευση της εισόδου ταξιδιωτών και προσφύγων από χώρες με μουσουλμανική πλειοψηφία.
Η απόφαση μάλιστα προβλέπει ότι θα ακούσει τα επιχειρήματα της αμερικανικής κυβέρνησης προφορικά, σε ακρόαση που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο, , σχολιάζει το CNN.
«Ως πρόεδρος, δεν μπορώ να επιτρέψω την είσοδο στην χώρα μας ανθρώπων που θα μας βλάψουν.
Θέλω ανθρώπους που αγαπούν τις ΗΠΑ κι όλους τους πολίτες τους και οποίοι θα δουλεύουν σκληρά και θα είναι παραγωγικοί.
Η σημερινή ομόφωνη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, είναι μια καθαρή νίκη για την εθνική μας ασφάλεια» ανέφερε ο Trump.
Εν τω μεταξύ, ο Λευκός Οίκος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης του Trump με τον Ρώσο ομόλογο του Vladimir Putin στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στο Αμβούργο που θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Ιουλίου.
Όπως ανέφερε στο ρωσικό πρακτορείο ITAR TASS υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος δεν έχει ληφθεί ακόμα τελική απόφαση για το θέμα, προσθέτοντας πάντως ότι ο Trump προετοιμάζεται ήδη για τη συνάντηση, αν και ακόμα δεν έχει αποφασιστεί και το περιεχόμενο των συνομιλιών των δύο ηγετών.
Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Dmitry Peskov είχε αναφέρει στις 26 Ιουνίου ότι το Κρεμλίνο είναι έτοιμο για αμερικανορωσικές συνομιλίες υψηλού επιπέδου στο Αμβούργο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης