Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fallon (Βρετανία): Θα στηρίξουμε οποιαδήποτε δράση των ΗΠΑ εναντίον της Συρίας

Fallon (Βρετανία): Θα στηρίξουμε οποιαδήποτε δράση των ΗΠΑ εναντίον της Συρίας
Ο βρετανός υπουργός Άμυνας αποκάλυψε ότι το Λονδίνο χρησιμοποιεί το διαδίκτυο προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κυβερνοεπιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους
Την πλήρη στήριξή του προς οποιαδήποτε μελλοντική δράση των ΗΠΑ εναντίον της συριακής κυβέρνησης εξέφρασε σήμερα (27/6) το Ηνωμένο Βασίλειο, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Michael Fallon, προκειμένου να αποφευχθεί η χρήση χημικών όπλων στη χώρα της Μέσης Ανατολής.
Συγκεκριμένα, ο Fallon κλήθηκε να σχολιάσει τις σημερινές κατηγορίες του Λευκού Οίκου ότι η κυβέρνηση Assad σχεδιάζει και δεύτερη επίθεση με χημικά όπλα εναντίον των ανταρτών, καθώς και τη δέσμευση της Ουάσινγκτον ότι εάν η Δαμασκός προχωρήσει σε σχετική κίνηση «θα το πληρώσει ακριβά».
«Είμαστε ιδιαίτερα σαφείς αναφορικά με τις θέσεις μας», υπογράμμισε ο Fallon, ο οποίος εν συνεχεία χαρακτήρισε τη χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς ως «αποτρόπαια».
«Την τελευταία φορά που οι ΗΠΑ αντέδρασαν στη χρήση χημικών, μέσω της επίθεσης που πραγματοποίησαν στην αεροπορική βάση της συριακής κυβέρνησης, στηρίξαμε πλήρως τη δράση τους», δήλωσε ο βρετανός υπουργός Άμυνας, ενώ ερωτηθείς για το αν το Ηνωμένο Βασίλειο θα υποστήριζε ξανά παρόμοιες ενέργειες της Ουάσινγκτον, η απάντησή του ήταν «απολύτως».
Μάλιστα, ο Fallon χαρακτήρισε την επίθεση της Ουάσινγκτον ως «δικαιολογημένη, νόμιμη και αναγκαία», επαναλαμβάνοντας εν συνεχεία ότι «εάν η Αμερική αναλάβει δράση, θα την υποστηρίξουμε».
Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του βρετανού υπουργού Άμυνας πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια σημερινής διάσκεψης, η οποία είχε ως βασικό θέμα συζήτησης τις αυξημένες κυβέρνοεπιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους ως μέρος των πολεμικών διενέξεων στην περιοχή.
Χωρίς να αναφερθεί λεπτομερώς στο ζήτημα, ο Fallon αποκάλυψε ότι το Λονδίνο έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν το διαδίκτυο προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κυβερνοεπιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία, οι οποίες μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις «πρόδωσαν» τις μελλοντικές κινήσεις των τζιχαντιστών σε περιοχές όπως ήταν η Ράκα.
«Αυτό που κάνουμε δεν τόσο hacking, όσο διατάρραξη των υποδομών που υποστηρίζουν αυτό το τρομερό καθεστώς», καταλήγει ο βρετανός υπουργός Άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης