Τελευταία Νέα
Διεθνή

Noyer: Οι τράπεζες εξασφαλίζουν... διακριτικά άδειες για να λειτουργήσουν στο Παρίσι μετά το Brexit

Noyer: Οι τράπεζες εξασφαλίζουν... διακριτικά  άδειες για να λειτουργήσουν στο Παρίσι μετά το Brexit
Ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας  έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες συναντήσεις με τραπεζίτες στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και αλλού για να προσελκύσει επιχειρήσεις στο Παρίσι
Οι τράπεζες από το Λονδίνο  εξασφαλίζουν με διακριτικότητα άδειες για να λειτουργήσουν από το Παρίσι μετά το Brexit καθώς οι σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις του νέου προέδρου Emmanouel Macron ενισχύουν τις προοπτικές της γαλλικής πρωτεύουσας ως χρηματοπιστωτικού κέντρου, δήλωσε στο Reuters ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας, Christian Noyer.
Ο Noyer που έχει επιφορτιστεί από τη γαλλική κυβέρνηση με την προώθηση του Παρισιού ως χρηματοπιστωτικού κέντρου μετά το Brexit, δήλωσε ότι η αντιμετώπιση των τραπεζιτών απέναντι στο Παρίσι έχει βελτιωθεί μετά τις εκλογές και την επικράτηση του ευρωπαϊστή, πρώην τραπεζίτη και υπουργού Οικονομίας Macron.
«Είναι ξεκάθαρο ότι είναι ευκολότερο να πουλήσει κανείς τη Γαλλία λόγω του Μακρόν. Το πλαίσιο έχει αλλάξει», δήλωσε ο Noyer  σε συνέντευξή του στο Reuters στο Παρίσι.
Οι τραπεζίτες έχουν πει ότι το υψηλό κόστος μισθοδοσίας και οι συνεχείς αλλαγές στη
«Τώρα με το προσχέδιο των μεταρρυθμίσεων, εάν τα πράγματα εξελιχθούν όπως είναι σήμερα ο στόχος, σε τρεις ή τέσσερις μήνες από τώρα θα έχουμε πολύ καλύτερη εργασιακή ευελιξία από τη Γερμανία και άλλες χώρες», δήλωσε ο Νoyer.
Ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας  έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες συναντήσεις με τραπεζίτες στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και αλλού για να προσελκύσει επιχειρήσεις στο Παρίσι.
Μέχρι στιγμής, ωστόσο, τα αντίπαλα χρηματοπιστωτικά κέντρα, όπως η Φρανκφούρτη, το Δουβλίνο και το Λουξεμβούργο έχουν κλέψει τη δόξα καθώς οι τράπεζες, οι ασφαλιστικές και οι διαχειριστές κεφαλαίων αποκαλύπτουν τα σχέδιά τους να ανοίξουν νέα γραφεία σε αυτές. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Νoyer  επιτυχίες σημειώνει και το Παρίσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης