Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble: Δεν μπορούμε να έχουμε νομισματική ένωση χωρίς κοινή οικονομική και δημοσιονομική πολιτική

Schaeuble: Δεν μπορούμε να έχουμε νομισματική ένωση χωρίς κοινή οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Η Γερμανία πρέπει να διασφαλίσει ότι η οικονομία της θα παραμείνει σταθερή και αξιόπιστη χωρίς να αναλάβει νέο χρέος, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας
Δεν μπορούμε να έχουμε μια νομισματική ένωση χωρίς κοινή οικονομική και δημοσιονομική πολιτική, τόνισε σήμερα (27/6/2017) ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble.
Παράλληλα, ο Schaeuble υπογράμμισε πως η απόφαση της Βρετανίας να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση και η εκλογή του Donald Trump ως προέδρου των ΗΠΑ είναι ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ήπειρος.
Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι εάν η Ευρώπη δεν καταφέρει να ενισχύσει την σταθερότητα στην Αφρική, η Ε.Ε. θα αντιμετωπίσει μια κρίση μετανάστευσης μεγαλύτερη από αυτήν που έζησε το 2015, όταν περισσότερα από ένα εκατομμύριο μετανάστες έφτασαν στις ακτές της.
Στη συνέχεια, επικεντρώνοντας την προσοχή του στη Γερμανία, ο Schaeuble τόνισε, τρεις μήνες πριν από τις εκλογές στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, ότι η χώρα του πρέπει να διασφαλίσει ότι η οικονομία της θα παραμείνει σταθερή και αξιόπιστη χωρίς να αναλάβει νέο χρέος.
«Οι εκλογές αφορούν το πώς να επιτευχθεί με τον βέλτιστο τρόπο ένα σταθερό και αξιόπιστο οικονομικό περιβάλλον», δήλωσε ο Schaeuble σε οικονομική σύνοδο των Χριστιανοδημοκρατών (CDU).
«Χρειάζεται να διασφαλίσουμε ότι το κράτος παραμένει αποτελεσματικό χωρίς να καταναλώνει μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης