Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Τουλάχιστον 60 νεκροί σε νέες αεροπορικές επιδρομές του Διεθνούς Συνασπισμού

tags :
Συρία: Τουλάχιστον 60 νεκροί σε νέες αεροπορικές επιδρομές του Διεθνούς Συνασπισμού
Στόχος των επιθέσεων αποτέλεσε μία φυλακή του Ισλαμικού Κράτους στα ανατολικά της χώρας
Τουλάχιστον 60 νεκροί είναι η μέχρι στιγμής απολογισμός των νέων αεροπορικών επιδρομών που πραγματοποίησε χθες Δευτέρα (26/7) ο Διεθνής Συνασπισμός στη Συρία, όπως ανέφερε σήμερα (27/6) το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Συγκεκριμένα, στόχος του Συνασπισμού, του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ, αποτέλεσε μία φυλακή του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή Μαγιαντίν, στα ανατολικά της χώρας, με αρκετούς από τους νεκρούς ωστόσο να είναι άμαχοι που κρατούνταν όμηροι από τους τζιχαντιστές.
Παράλληλα, ο αριθμός των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους ανέρχεται τουλάχιστον στα 15 άτομα, με την πλευρά του Διεθνούς Συνασπισμού να δηλώνει ότι πραγματοποιεί ήδη έρευνες προκειμένου να εξακριβώσει τον αριθμό των ανθρώπινων απωλειών.
Σημειώνεται ότι από το 2014, οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 21.000 επιθέσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους σε Συρία και Ιράκ, με τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή να αναφέρουν ότι ο αριθμός των αμάχων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τα εν λόγω χτυπήματα ενδέχεται να ξεπερνά τις 4.000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης