Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zarif (ΥΠΕΞ Ιράν): Θλιβερό που το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επανέφερε την ταξιδιωτική απαγόρευση

Zarif (ΥΠΕΞ Ιράν): Θλιβερό που το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επανέφερε την ταξιδιωτική απαγόρευση
Η κίνηση θα μπορούσε να τροφοδοτήσει τον εξτρεμισμό στην περιοχή, προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν
Είναι θλιβερό το γεγονός ότι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αναβίωσε μέρος της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα που επιβλήθηκε σε πολίτες από έξι μουσουλμανικές χώρες, δήλωσε σήμερα (27/6/2017) ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Mohammad Javad Zarif, και προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να τροφοδοτήσει τον εξτρεμισμό στην περιοχή.
«Πάντα πίστευα ότι η απαγόρευση εισόδου στους μουσουλμάνους που επέβαλε ο πρόεδρος Trump αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του δεν είχε καμιά βάση στα γεγονότα και δεν θα βοηθούσε στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Zarif, χαρακτηρίζοντας την κίνηση ως το «μεγαλύτερο δώρο» για τις μαχητικές ομάδες που αναζητούν νέους ανθρώπους για να στρατολογήσουν.
Χωρίς να κατονομάσει τη Σαουδική Αραβία, ο Zarif δήλωσε ότι η ταξιδιωτική απαγόρευση τιμωρεί ανθρώπους που δεν είχαν ποτέ καταδικαστεί για τρομοκρατική δράση, ενώ άτομα από άλλες χώρες που συμμετείχαν σε επιθέσεις του παρελθόντος δεν επηρεάστηκαν.
«Για ορισμένους η τρομοκρατία και η στήριξη της τρομοκρατίας μετράται με τον αριθμό των όπλων που αγοράζουν από τις ΗΠΑ και όχι με την πραγματική συμμετοχή σε τρομοκρατικές πράξεις», δήλωσε ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών, σε μια έμμεση αναφορά στην πρόσφατη έγκριση από την Αμερική πωλήσεων όπλων ύψους 110 δισ. δολ. στη Σαουδική Αραβία, της οποίας οι πολίτες δεν θίγονται από την ταξιδιωτική απαγόρευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης