Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στη Wall Street - Νέες πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο, στον απόηχο του προστίμου στην Google

tags :
Απώλειες στη Wall Street - Νέες πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο, στον απόηχο του προστίμου στην Google
Πτώση 0,38% στον Nasdaq, με τη μετοχή της Alphabet, μητρικής της Google, να υποχωρεί κατά 1%
Με απώλειες άνοιξε σήμερα (27/6/2017) η Wall Street, καθώς συνεχίστηκε το sell-off στον τεχνολογικό κλάδο, στον απόηχο του προστίμου-μαμούθ που επέβαλε στην Google η Ε.Ε., ενώ οι επενδυτές αναμένουν μια ομιλία της προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Janet Yellen, στο Λονδίνο, προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με επόμενες αυξήσεις των επιτοκίων.
Περί τις 16:45, ο Dow Jones Industrial Average υποχωρούσε κατά 0,11%, στις 21.386,31 μονάδες, ενώ Ο S&P 500 κατέγραφε απώλειες 0,28% και κινείτο στις 2.432,25 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωνε πτώση 0,38% και κινείτο στις 6.223,36 μονάδες, με τη μετοχή της Alphabet, μητρικής της Google, να υποχωρεί κατά 1%.


Το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην Google ήταν τελικά μεγαλύτερο του αναμενομένου, με το εν λόγω ποσό να αγγίζει τα 2,4 δισ. ευρώ.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε κατηγορήσει τον αμερικανικό κολοσσό ότι τοποθετούσε στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης το δικό της Shopping Box, ζημιώνοντας έτσι τις ανταγωνιστικές εταιρείες, ενώ είχε γνωστοποιήσει από τις προηγούμενες μέρες ότι θα της επιβάλει το σχετικό πρόστιμο.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει δικαίωμα να καταθέσει έφεση απέναντι στη σχετική απόφαση.
Οι επενδυτές παρακολουθούν φέτος πολύ στενά τις τεχνολογικές μετοχές, καθώς ο κλάδος καταγράφει ισχυρές αποδόσεις.
Πριν το σημερινό άνοιγμα στη Wall Street, ο κλάδος σημείωνε κέρδη σχεδόν 20% από την αρχή του έτους.
Οι επενδυτές έστρεψαν επίσης την προσοχή τους στην Ουάσιγκτον, καθώς εντάθηκαν οι αμφιβολίες σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την κατάργηση και την αντικατάσταση του Obamacare πριν από την αργία της 4ης Ιουλίου.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη των ΗΠΑ, αλλά και την ομιλία της Yellen στο Λονδίνο.
Εν τω μεταξύ, οι τιμές του πετρελαίου προσπαθούν να ανακάμψουν φέτος, με την τιμή του Brent να κινείται κατά 1% υψηλότερα, στα 46,5 δολ. ανά βαρέλι περί τις 17:00, ενώ το αργό κατέγραφε κέρδη 0,9% και κινείτο στις 43,8 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης