Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να έχουμε μια μεταβατική περίοδο μετά το Brexit

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να έχουμε μια μεταβατική περίοδο μετά το Brexit
Που να προστατεύει το ελεύθερο εμπόριο και τις πανευρωπαϊκές αλυσίδες εφοδιασμού, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας
Μετά το Brexit, ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να έχουμε μια μεταβατική περίοδο που να προστατεύει το ελεύθερο εμπόριο και τις πανευρωπαϊκές αλυσίδες εφοδιασμού, δήλωσε σήμερα (27/6/2017) ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Philip Hammond, μιλώντας σε γερμανικές επιχειρήσεις.
Ο Hammond είπε ότι πρέπει να υπάρξει μια «ομαλή και ομαλή πορεία» για νέες ρυθμίσεις κάτω από το Brexit.
«Η έγκαιρη συμφωνία σχετικά με αυτές τις μεταβατικές ρυθμίσεις, ώστε το εμπόριο μεταξύ των χωρών μας να μπορέσει να συνεχίσει την ομαλή ροή, θα μειώσει την αβεβαιότητα, θα ξεκλειδώσει τις επενδυτικές αποφάσεις, θα εμπνεύσει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη και θα προστατεύσει την εργασία και την ευημερία στη Βρετανία, στη Γερμανία και σε όλη την ήπειρο», υπογράμμισε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών.
Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Οικονομικού Συμβουλίου του CDU, το οποίο εκπροσωπεί τα συμφέροντα των Γερμανών επιχειρηματιών στο κυβερνών κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών της Angela Merkel, ο Hammond απέτισε φόρο τιμής στον φημισμένο υπουργό Οικονομικών του CDU Ludwig Erhard, ο οποίος είχε παρατηρήσει ότι «συμβιβασμός είναι η τέχνη του να μοιράζεις ένα κέικ με τέτοιο τρόπο ώστε όλοι να πιστεύουν ότι έχουν το μεγαλύτερο κομμάτι».
Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών αστειεύτηκε ότι η συμβουλή αυτή έχει «κάποια δυνατότητα εφαρμογής στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, αν και προσπαθώ να αποθαρρύνω μια συζήτηση για κέικ μεταξύ των συναδέλφων μου».
Ο Hammond τόνισε, ωστόσο, ότι ελπίζει τουλάχιστον ότι θα μπορέσουν οι δύο πλευρές να μεγιστοποιήσουν το μέγεθος του κέικ και να απολαύσει η καθεμία ένα μεγαλύτερο κομμάτι.
Για να γίνει αυτό, όμως, δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να επικεντρωθεί στην επίτευξη μιας συμφωνίας «διαζυγίου» η οποία «να προστατεύει τις θέσεις εργασίας, τις επιχειρήσεις και την ευημερία» και να αποφεύγει τις «επικίνδυνες άκρες των γκρεμών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης