Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Emirates Airlines θα χρησιμοποιεί σαρωτές προσώπου για να μειώσει την αναμονή των επιβατών στα αεροδρόμια

H Emirates Airlines θα χρησιμοποιεί σαρωτές προσώπου για να μειώσει την αναμονή των επιβατών στα αεροδρόμια
Οι αεροπορικές εταιρείες χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο την έξυπνη τεχνολογία για να διευκολύνουν τα ταξίδια
Η Emirates Airlines θα εισαγάγει την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να συντομεύσει τις αναμονές στις θυρίδες μεταναστών και εισιτηρίων, μια κίνηση που έρχεται σε αντίθεση με εκείνη των ΗΠΑ που ενισχύει την απαγόρευση και τον έλεγχο στους επιβάτες από αραβικές χώρες, καθιστώντας τα αεροπορικά ταξίδια από τη Μέση Ανατολή,αρκετά δύσκολα και χρονοβόρα.
Οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να ανεβάζουν βιομετρικά στοιχεία όπως "selfies" στα smartphones τους και να σαρώνουν τα δεδομένα στις θύρες επιβίβασης και σε άλλα σημεία ελέγχου στο αεροδρόμιο του Dubai της Emirates, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.
Η τεχνολογία, η οποία θα εφαρμοστεί τους επόμενους 18 μήνες, θα διευκολύνει επίσης την πρόσβαση στις θυρίδες μετανάστευσης στα αεροδρόμια.
Η ανακοίνωση της Emirates Airlines έρχεται, ενώ τα ταξίδια από τη Μέση Ανατολή γίνονται πιο δαπανηρά και οι αερομεταφορείς της περιοχής αγωνίζονται με μερικές από τις πιο δύσκολες επιχειρηματικές συνθήκες εδώ και δεκαετίες.
Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επανέφερε μερικώς την απαγόρευση της εισόδου σε άτομα από έξι χώρες κυρίως μουσουλμανικές.
Τον Μάρτιο 2017, οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία απαγόρευσαν του φορητούς υπολογιστές και άλλα ηλεκτρονικά gadgets στις πτήσεις από ορισμένα αεροδρόμια της Μέσης Ανατολής.
Παρά τις προκλήσεις, το κεντρικό αεροδρόμιο του Dubai αντιμετωπίζει μεγάλη συσσώρευση επιβατών, ωθώντας την εταιρεία να αναζητήσει τρόπους για την ταχύτερη εξυπηρέτηση τους.
Οι ευρωπαίοι και αμερικανοί αερομεταφορείς, χρησιμοποιούν επίσης όλο και περισσότερο την αναγνώριση προσώπου και τη βιομετρική ασφάλεια για να δειευκολύνουν τη διαδικασία του check-in και την επιβίβαση στα αεροδρόμια – παραμένει το πιο δύσκολο κομμάτι των αεροπορικών ταξιδιών.
Αεροπορικές εταιρείες όπως η British Airways, η KLM, η JetBlue Airways και η Delta έχουν ξεκινήσει ή πειραματίζονται ήδη με την τεχνολογία.
Η Emirates διερευνά επιπλέον πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει την εικονική πραγματικότητα και τα smartglasses στα αεροδρόμια και στις πτήσεις, για να βελτιώσει την εξυπηρέτηση των πελατών της, δήλωσε ο επικεφαλής της ψηφιακής και νέας τεχνολογίας υπηρεσίας της Emirates Christoph Mueller τον Ιούνιο 2017.
Ο Mueller διορίστηκε το 2016 για να βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας μεγάλων αποστάσεων στον κόσμο και στην καλύτερη ενσωμάτωση των ψηφιακών διαδικασιών στις δραστηριότητές της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης