Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναστασιάδης: Αυτό που έχει σημασία είναι να μην απογοητεύσουμε τον κυπριακό λαό

Αναστασιάδης: Αυτό που έχει σημασία είναι να μην απογοητεύσουμε τον κυπριακό λαό
Απαράδεκτες οι απειλές ότι εάν δεν λυθεί τώρα το Κυπριακό δεν θα λυθεί ποτέ, τόνισε ο πρόεδρος της Κύπρου 
Απαράδεκτο και αδιανόητο χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, το γεγονός ότι ακούγονται απειλές πως «εάν δεν λυθεί τώρα το Κυπριακό, δεν πρόκειται να λυθεί ποτέ», καλώντας τον τουρκοκύπριο ηγέτη, Mustafa Akıncı, να κατανοήσει ότι όσο παραμένουν οι εγγυήτριες δυνάμεις και ο στρατός στην Κύπρο, τόσο πιο εύκολες θα είναι οι παρεμβάσεις από εκείνους που θα ελέγχουν τον στρατό.
«Έχω την εντύπωση ότι αυτό που έχει σημασία είναι να μην απογοητεύσουμε τον κυπριακό λαό, είτε Ελληνοκυπρίους είτε Τουρκοκύπριους, με την αποτυχία να επιτευχθεί απλώς πρόοδος», ανέφερε o κ. Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στο «ΡΙΚ».
«Απαιτούνται βήματα ώστε να πλησιάσουμε στο τέλος και να επιτευχθεί λύση αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες», πρόσθεσε.
«Μια λύση που να μην δημιουργεί νικητές και να αφήνει ηττημένους», διευκρίνισε.
Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε επίσης ότι δεν θα σχολιάσει οτιδήποτε αφορά ένα έγγραφο (του Espen Eide) που δεν έχει υπόσταση, αλλά θα επικεντρώσει την προσοχή του στις προσπάθειες και στην ελπίδα ότι «επιτέλους έφθασε η ώρα επανένωσης της πατρίδας».
Αναφερόμενος στους υδρογονάνθρακες στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), ο κύπριος πρόεδρος επανέλαβε ότι ο φυσικός πλούτος της Κύπρου ανήκει σε όλο τον κυπριακό λαό, Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους.
Διαμήνυσε, επίσης, ότι δεν μπορεί να υπάρξει ενδιάμεση λύση γιατί, όπως εξήγησε, «υπάρχει ο κανόνας ότι τίποτε δεν συμφωνείται εάν δεν συμφωνηθούν όλα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης