Τελευταία Νέα
Διεθνή

Williams (Fed): Η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά δείχνει να ξεμένει από καύσιμα

Williams (Fed): Η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά δείχνει να ξεμένει από καύσιμα
Οι επενδυτές ενδέχεται να είναι υπερβολικά εφησυχασμένοι σχετικά με τους κινδύνους, δήλωσε ο πρόεδρος της Federal Reserve του Σαν Φρανσίσκο
Οι επενδυτές στρέφονται στις αμερικανικές μετοχές, ποντάροντας ότι μια μείωση των φόρων από τη διακυβέρνηση Trump θα ενισχύσει τα εταιρικά κέρδη, αλλά ενδέχεται να είναι υπερβολικά εφησυχασμένοι σχετικά με τους κινδύνους, δήλωσε ο πρόεδρος της Federal Reserve του Σαν Φρανσίσκο, John Williams.
«Η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά δείχνει να ξεμένει από καύσιμα», δήλωσε ο Williams, σε συνέντευξή του στο ABC News του Σίδνεϊ.
«Είναι κάτι που συνιστά σαφώς κίνδυνο για την οικονομία των ΗΠΑ, κάποια διόρθωση εκεί - είναι κάτι που πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να απαντήσουμε αν συμβεί», συνέχισε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας.
Ο Williams δήλωσε ότι από την πλευρά του δεν πιστεύει ότι οι δημοσιονομικές πολιτικές του αμερικανού προέδρου Donald Trump θα αρχίσουν να επηρεάζουν την οικονομία μέχρι το 2018 ή το 2019.
Οι χρηματιστηριακοί δείκτες των ΗΠΑ έχουν ανέλθει σε επίπεδα - ρεκόρ φέτος, κυρίως χάρη στην άνοδο κατά 19% του δείκτη τεχνολογίας.
Ο Williams δήλωσε ότι δεν βλέπει τις ΗΠΑ να οδεύουν σε μια τεχνολογική κατάρρευση τύπου dot-com, όπως στα τέλη της δεκαετίας του 1990, διότι, σε αντίθεση με τότε, η άνοδος των μετοχών οδηγείται από μια θεμελιωδώς υγιή οικονομία των ΗΠΑ.
Ωστόσο, με τους δείκτες μεταβλητότητας της αγοράς να βρίσκονται κοντά σε ιστορικά χαμηλά, «ανησυχώ κάπως για την εφησυχασμό στην αγορά», τόνισε.
Ο ίδιος, δήλωσε πως δεν έχει αλλάξει πραγματικά τις προβλέψεις του για τον πληθωρισμό, εξακολουθώντας να αναμένει μια επιστροφή του στον στόχο του 2% το επόμενο έτος ή αργότερα, αλλά «δεδομένων όσων έχουμε δει τους τελευταίους μήνες, τον παρακολουθώ προσεκτικά», δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης