Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μετά τις 4/7 το νέο ασφαλιστικό - "Μασάζ" στους Ρεπουμπλικάνους επιχειρεί ο Trump

tags :
ΗΠΑ: Μετά τις 4/7 το νέο ασφαλιστικό -
Ο πρόεδρος Donald Trump κάλεσε όλους τους Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας στο Λευκό Οίκο σήμερα το απόγευμα, προκειμένου να επιχειρήσει ένα "πολιτικό μασάζ" υπέρ του νομοσχεδίου
Αναβάλλεται με απόφαση της Γερουσίας στις ΗΠΑ η ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου που προτείνουν οι Ρεπουμπλικάνοι για την αντικατάσταση του ασφαλιστικού νόμου και του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης Obamacare.
Η ψηφοφορία θα γίνει μετά τις διακοπές της 4ης Ιουλίου -κάτι που η ηγεσία της συντηρητικής παράταξης απεύχεται- εν μέσω εντεινόμενων αντιδράσεων για το περιεχόμενο των διατάξεων του νομοσχεδίου.
Οι διατάξεις κατά πλειοψηφία συντάχθηκαν από τον επικεφαλής της πλειοψηφίας, τον Ρεπουμπλικάνο Γερουσιαστή Mitch McConnell.
Ο McConnell χρειάζεται υποστήριξη από τουλάχιστον 50 από τους 52 Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας για να προχωρήσει άμεσα την ψήφιση του νομοσχεδίου -κάτι που δεν έχει.
Ο πρόεδρος Donald Trump κάλεσε όλους τους Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας στο Λευκό Οίκο σήμερα το απόγευμα, προκειμένου να επιχειρήσει ένα "πολιτικό μασάζ" υπέρ του νομοσχεδίου.
Η αναβολή της ψηφοφορίας είναι ένα από τα τελευταία εμπόδια που έχουν συναντήσει οι Ρεπουμπλικανοί στην προσπάθειά τους να εκπληρώσουν την υπόσχεσή τους και να καταργήσουν το σύστημα Obamacare.
Οι επικεφαλής του κόμματος ήθελαν ει δυνατόν το νομοσχέδιο να τεθεί σε ψηφοφορία από σήμερα, αλλά χτες το βράδυ το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου ανακοίνωσε ότι θα οδηγούσε επιπλέον 22 εκατομμύρια Αμερικανούς σε καθεστώς ανασφάλιστων μέσα σε μόνο μια δεκαετία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης