Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκκληση των ΗΠΑ προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για συμβιβασμό στο Κυπριακό

tags :
Έκκληση των ΗΠΑ προς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για συμβιβασμό στο Κυπριακό
Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν και είναι έτοιμες να ενεργήσουν με τον κατάλληλο τρόπο στον κατάλληλο χρόνο για να βοηθήσουν τους δύο ηγέτες και τα Ηνωμένα Έθνη
Έκκληση προς μία συμβιβαστική λύση στο Κυπριακό απηύθυναν οι ΗΠΑ, προς όλους τους εμπλεκόμενους, τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, αλλά και στις εγγυήτριες δυνάμεις, έτσι ώστε «να συνεργαστούν πλήρως και να προσέλθουν στο τραπέζι των συνομιλιών με ειλικρινές πνεύμα καλής θέλησης και συμβιβασμού», με την ευκαιρία της έναρξης αύριο 28 Ιουνίου 2017 στο Κραν Μοντανά, της διάσκεψης για το Κυπριακό.
Την έκκληση διατύπωσε η Αμερικανίδα πρέσβειρα στην Λευκωσία, Cathleen Doherty, με συνέντευξη στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), η οποία χαρακτήρισε την διάσκεψη ως «την καλύτερη ευκαιρία εδώ και δεκαετίες για επίλυση του Κυπριακού».
Η κα Doherty πρόσθεσε, πως «η ώρα της δράσης θα είναι αυτή την εβδομάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
Για το ρόλο των ΗΠΑ στη διαδικασία των συνομιλιών, η κυρία Doherty είπε ότι υποστηρίζουν και είναι έτοιμες να ενεργήσουν με τον κατάλληλο τρόπο στον κατάλληλο χρόνο για να βοηθήσουν τους δύο ηγέτες και τα Ηνωμένα Έθνη.
Για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, η πρέσβειρα των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα πρέπει να αποτελεί κίνητρο για συνεργασία, σημειώνοντας ότι «αυτό αποτέλεσε πηγή εντάσεων στην περιοχή και αλλού».
Καταλήγοντας, η κ. Doherty χαρακτήρισε την Κύπρο στρατηγικό και σταθερό εταίρο σε μια ασταθή περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης