Τελευταία Νέα
Διεθνή

Theresa May σε ιρλανδό πρωθ.: Η συμφωνία με το DUP δείχνει ότι το Ην. Βασίλειο «παραμένει σταθερό» στις δεσμεύσεις του

Theresa May σε ιρλανδό πρωθ.: Η συμφωνία με το DUP δείχνει ότι το Ην. Βασίλειο «παραμένει σταθερό» στις δεσμεύσεις του
Η βρετανίδα πρωθυπουργός εξήγησε ότι το DUP θα υποστηρίξει την κυβέρνηση των Συντηρητικών σε ψηφοφορίες 
Η συμφωνία μεταξύ των Συντηρητικών και του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας δείχνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «παραμένει σταθερό» στις δεσμεύσεις του, όπως αυτές ορίστηκαν από τη Συμφωνία του Μπέλφαστ, δήλωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, στον ιρλανδό ομόλογό της, Leo Varadkar, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της βρετανικής κυβέρνησης, η May εξήγησε ότι το DUP θα υποστηρίξει την κυβέρνηση των Συντηρητικών στις ψηφοφορίες επί των μέτρων που παρουσιάστηκαν στην Ομιλία της Βασίλισσας, επί του προϋπολογισμού και επί της νομοθεσίας σχετικά με το Brexit και την εθνική ασφάλεια.
Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν την κοινή τους δέσμευση για την αποκατάσταση της εκτελεστικής εξουσίας της Βόρειας Ιρλανδίας το συντομότερο δυνατόν και συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά, καθώς και να συνεργαστούν με τα κόμματα στη Βόρεια Ιρλανδία για να επαναφέρουν την πολιτική σταθερότητα και την ισχυρή φωνή στο Stormont.
Οι δύο ηγέτες μίλησαν επίσης για την προθυμία τους να συνεχίσουν την στενή τους συνεργασία καθώς η Βρετανία ετοιμάζεται να αφήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης