Τελευταία Νέα
Διεθνή

Buffett: Αν έβγαινα πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν θα ζητούσα να μου πιστωθεί το τί συμβαίνει στις αγορές

tags :
Buffett: Αν έβγαινα πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν θα ζητούσα να μου πιστωθεί το τί συμβαίνει στις αγορές
Ο Buffett, ο οποίος δημιούργησε την Berkshire Hathaway, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, έχει από καιρό επιδιώξει να ξεχωρίσει την πολιτική από τις επενδύσεις
Δεν θα ασχολούταν με την Wall Street αν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ ο μεγαλοεπενδυτής Warren Buffett.
"Αν έβγαινα ποτέ πρόεδρος, ποτέ δεν θα ζητούσα να μου πιστωθεί το τί συμβαίνει στις αγορές", τόνισε ο ιδρυτής της Berkshire Hathaway, ερωτηθείς σχετικά σε τηλεοπτική συνέντευξή του.
"Δεν θα ήθελα να κατηγορηθώ για τις ανακατατάξεις των μετοχών", επισήμανε ο ίδιος, σχολιάζοντας το αν ο Trump ευθύνεται για την άνοδο στις τιμές των μετοχών, μετά την εκλογική του νίκη το Νοέμβριο.
Ο Buffett, ο οποίος δημιούργησε την Berkshire Hathaway, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, έχει από καιρό επιδιώξει να ξεχωρίσει την πολιτική από τις επενδύσεις.
Παρά το γεγονός ότι υποστήριξε την υποψήφια των Δημοκρατικών Hillary Clinton στις εκλογές, είπε επανειλημμένα ότι η οικονομία της χώρας θα πήγαινε καλά, ανεξάρτητα από το ποιος κέρδισε.
"Θα είμαστε ο οικονομικός ηγέτης", δήλωσε για τις Ηνωμένες Πολιτείες ο Buffett στη συνέντευξή του.
"Και πρέπει να είμαστε ο ηθικός ηγέτης. Πρέπει να αγωνιστούμε περισσότερο από το γεγονός ότι είμαστε η πλουσιότερη χώρα", τόνισε.
Ο δισεκατομμυριούχος έχει υποστηρίξει πολλές θέσεις των Δημοκρατικών, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων υπέρ των αμβλώσεων και των υψηλότερων φόρων στους
"Η χρηματιστηριακή αγορά έχει ενισχυθεί ουσιαστικά από το Μάρτιο του 2009", δήλωσε ο Buffett.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης