Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί η Federal Reserve είναι καταδικασμένη να αποτύχει ξανά;

tags :
Γιατί η Federal Reserve είναι καταδικασμένη να αποτύχει ξανά;
Η Janet Yellen αυξάνει τώρα τα επιτόκια σε μια αδύναμη αμερικανική οικονομία, στην οποία προκαλείται η ίδια υφεσιακή αντίδραση με το 1937
H ομοσπονδιακή τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών, Federal Reserve, δεν έχει καταφέρει να κάνει τίποτα σωστά τα τελευταία 20 χρόνια, υποστηρίζει ανάλυση που φιλοξενεί το zerohedge.
Στην ανάλυση με τίτλο "Γιατί η Fed θα αποτύχει ξανά" υπενθυμίζει ότι η Fed προώθησε ένα Μακροπρόθεσμο Σχέδιο Διαχείρισης Κεφαλαίων το 1998, το οποίο αναμφισβήτητα θα έπρεπε να είχε αποτύχει, προκειμένου να λειτουργήσει ως "διδακτικός μύθος" για τη Wall Street.
Αντιθέτως όμως, τα επόμενα χρόνια οι "φούσκες" στη Wall αυξήθηκαν, οδηγώντας σε μια καταστροφική κατάρρευση το 2008.
Ο Alan Greenspan, επικεφαλής της Fed, αναγκάστηκε έκτοτε να κρατήσει πολύ χαμηλά τα επιτόκια για ένα πολύ μεγάλο διάστημα από το 2002 έως το 2006, γεγονός που οδήγησε στη φούσκα των κατοικιών και στην κατάρρευση.
Ο Ben Bernanke στη συνέχεια διεξήγαγε ένα "πείραμα" (όπως το περιέγραφε ο ίδιος): την ποσοτική χαλάρωση από το 2008-2013, που δεν προκάλεσε την αναμενόμενη ανάπτυξη, αλλά προκάλεσε νέες φούσκες σε μετοχές και αναδυόμενες αγορές.
Η Janet Yellen αυξάνει τώρα τα επιτόκια σε μια αδύναμη αμερικανική οικονομία, στην οποία προκαλείται η ίδια υφεσιακή αντίδραση με το 1937 -τη χρονιά που για τελευταία φορά συνέβη κάτι τέτοιο.
Αλλά η Janet Yellen δεν μπορεί να αγνοεί την πραγματικότητα για πάντα.
Η πρόβλεψη για την αύξηση του ΑΕΠ εκ μέρους της Fed στην Ατλάντα για το δεύτερο τρίμηνο υποχώρησε από 4,3% την 1η Μαΐου, σε 3,4% στις 2 Ιουνίου, σε 2,9% στις 15 Ιουνίου.
Κάτι επιβραδύνει την οικονομία και η Yellen πρέπει να το δει: είναι οι επιτοκιακές αυξήσεις της Fed.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης