Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moody's: Τουλάχιστον 8 δήμοι αλλά και Πολιτείες θα μπορούσαν να χρεοκοπήσουν το 2017 στις ΗΠΑ

tags :
Moody's: Τουλάχιστον 8 δήμοι αλλά και Πολιτείες θα μπορούσαν να χρεοκοπήσουν το 2017 στις ΗΠΑ
πτώχευση του Πουέρτο Ρίκο επετράπη βάσει ενός μοναδικού σχέδου νόμου που δημιουργήθηκε από την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση και εγκρίθηκε το 2016
Τουλάχιστον 8 δήμοι θα μπορούσαν να οδηγηθούν σε πτώχευση στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2017, εξαιτίας της χρεοκοπίας του Πουέρτο Ρίκο τον Μαΐο του 2017.
Σύμφωνα με τη Moody's, τις τελευταίες δεκαετίες οι πτωχεύσεις και χρεοκοπίες των δήμων και τοπικών κοινοτήτων έχουν πυκνώσει και μέχρι το τέλος του 2017 θα μπορούσαν να υπερδιπλασιαστούν σε σχέσδη με τις 4 περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα το 2017.
"Η πιστωτική πίεση έχει ενταθεί και πλέον μπορεί να βλέπουμε ολόκληρες πολιτείες να πτωχεύουν", τονίζει ο οίκος.
Υπενθυμίζεται ότι η πτώχευση του Πουέρτο Ρίκο επετράπη βάσει ενός μοναδικού σχέδου νόμου που δημιουργήθηκε από την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση και εγκρίθηκε το 2016.
Είναι η πιο κοστοβόρα διαδικασία για την αμερικανική κυβέρνηση, καθώς υπόσχεται σημαντικές αμοιβές για δικηγόρους και σύμβουλους.
Το ποσό που η κυβέρνηση δαπάνησε κατά τη διάρκεια της πτώχευσης προσέγγισε τα 180 εκατομμύρια δολάρια.
Ισοδυναμέι με αυτό που κοστίζει για την κάλυψη των ετήσιων συντάξεων 11.000 συνταξιούχων του Πουέρτο Ρίκο.
Κατά τη Moody's ο δημοτικός τομέας των ΗΠΑ, ενώ είναι γενικά σταθερός και με υψηλή αξιολόγηση, αντιμετωπίζει ολοένα περισσότερες πιστωτικές δυσχέρειες.
"Παρατηρείται μια νέα ανομοιογενής οικονομική ανάκαμψη, χλιαρή ανάπτυξη και αλλαγή των δημογραφικών στοιχείων που επηρεάζουν τους δήμους", λέει ο Alfred Medioli, στέλεχος της Moody's.
"Μια μικρή αλλά αυξανόμενη ομάδα επενδυτών στα δημοτικά ομόλογα, έχουν πλέον μικρότερη ανθεκτικότητα και όταν φθάσει η επόμενη ύφεση θα είναι εξουθενωμένοι", καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης