Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις ΗΠΑ ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Moon Jae – in – Πρώτη επίσημη συνάντηση με Trump

tags :
Στις ΗΠΑ ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Moon Jae – in – Πρώτη επίσημη συνάντηση με Trump
Στο επίκεντρο της συνάντησης η Βόρεια Κορέα και η αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου
Με τις σχέσεις ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας να παραμένουν στο κόκκινο ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Moon Jae – in θα επισκεφθεί σήμερα τις ΗΠΑ, όπου θα έχει την πρώτη επίσημη συνάντηση του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, διάρκειας τριών ημερών ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος θα έχει διαβουλεύσεις με τις ηγεσίες της Βουλής των Αντιπροσώπως και της Γερουσίας, όπως επίσης και με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.
Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμφίβολα θα κυριαρχήσει το θέμα της Βόρειας Κορέας και του πυρηνικού της προγράμματος καθώς και το θέμα της αποπυρηνικοποίησης της Κορεατικής Χερσονήσουν.
Ένα ακόμα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα, το οποίο και αυτό σχετίζεται με τη Βόρεια Κορέα, είναι αυτό της εγκατάστασης και της αξιοποίησης του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος Terminal High Altitude Area Defense -THAAD) στο έδαφος της Νότιας Κορέας, την ώρα πάντως που δεν έχει διευκρινιστεί ποια πλευρά θα καλύψει το οικονομικό κόστος που απαίτησε η ανάπτυξή του.
Το επίσημο δείπνο υποδοχής του Moon στον Λευκό Οίκο θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 29/6 ενώ στις 30/6 θα διεξαχθεί η διάσκεψη μεταξύ των προέδρων Trump και Moon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης