Τελευταία Νέα
Διεθνή

Angeloni (ΕΚΤ): Ανολοκλήρωτη η ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση – Τα bail-in να μην βαραίνουν τους μικροομολογιούχους

Angeloni (ΕΚΤ): Ανολοκλήρωτη η ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση – Τα bail-in να μην βαραίνουν τους μικροομολογιούχους
Ο κ. Angeloni αναφέρθηκε προφανώς στην πρόσφατη διάσωση ύψους 17 δισ. ευρώ των βενετικών τραπεζών Banco Popolare di Vincenza και Veneto Banca
Το βάρος των διασώσεων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων «θα πρέπει, αν είναι δυνατόν, να φορτώνεται στους θεσμικούς επενδυτές και όχι στους μικροομολογιούχους», υποστήριξε ο Ignazio Angeloni, μέλος του εποπτικού συμβουλίου (S.S.M.) της Ε.Κ.Τ.
Ο κ. Angeloni αναφέρθηκε προφανώς στην πρόσφατη διάσωση (σσ: εξαγοράστηκε έναντι του συμβολικού ποσού τους ενός ευρώ από την Intesa Sanpaolo) ύψους 17 δισ. ευρώ των βενετικών τραπεζών Banco Popolare di Vincenza και Veneto Banca, σύμφωνα με την οποία διασφαλίζονταν οι θεσμικοί επενδυτές των τραπεζών, με το υπόλοιπο βάρος να περνά στο ιταλικό κράτος.
Το εν λόγω bail-in ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων για το γεγονός ότι θα πληρώσουν το τίμημα οι πολίτες της χώρας, σε αντίθεση με τη διάσωση της ισπανικής Banco Popular λίγες ημέρες νωρίτερα.
Επίσης, ο κ. Angeloni, όπως μεταδίδει το Reuters, παραδέχθηκε πως η «εύθραυστη» ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης