Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Με ταχείς ρυθμούς η εκταμίευση της βοήθεια για τους πρόσφυγες στην Τουρκία

Κομισιόν: Με ταχείς ρυθμούς η εκταμίευση της βοήθεια για τους πρόσφυγες στην Τουρκία
Σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι έχουν διατεθεί 2,9 δισ. ευρώ από τον συνολικό προϋπολογισμό ύψους 3 δισ. ευρώ για το 2016-2017
Περί τα 2,9 δισ. ευρώ, από τον συνολικό προϋπολογισμό ύψους 3 δισ. ευρώ για το 2016-2017 έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα στην Τουρκία, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Από τον συνολικό προϋπολογισμό ύψους 3 δισ. ευρώ για το 2016-2017 μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί 2,9 δισ. ευρώ.
Επίσης έχουν υπογραφεί συμβάσεις για 48 έργα αξίας άνω των 1,6 δισ. ευρώ, από τα οποία έχουν ήδη εκταμιευθεί 811 εκατ. ευρώ.
Ο αρμόδιος επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε ότι το πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης για την κοινωνική ασφάλεια εξακολουθεί να επιταχύνεται, με περισσότερους από 680.000 πρόσφυγες να υποστηρίζονται, ενώ στόχος είναι το πρόγραμμα να καλύψει 1,3 εκατομμύρια πρόσφυγες μέχρι το τέλος του έτους.
Ανέφερε ότι τον Μάρτιο υπογράφηκε με τη UNICEF σύμβαση για την εκπαίδευση, με στόχο την εγγραφή 230.000 μαθητών μέχρι το τέλος του 2017.
Ο Χ. Στυλιανίδης ανέφερε, επίσης, ότι το πρόγραμμα για τη μεταφορά μετρητών για την εκπαίδευση έχει ήδη φθάσει σε οικογένειες που απαριθμούν συνολικά 56.000 παιδιά πρόσφυγες. «Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανθρωπιστική βοήθεια της Ε.Ε.», δήλωσε ο Κύπριος Ευρωπαίος επίτροπος και πρόσθεσε ότι «μαζί με τους εταίρους μας και την τουρκική κυβέρνηση, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να προσφέρουμε βοήθεια, αίσθημα αξιοπρέπειας και ελπίδα στους ευάλωτους πρόσφυγες στην Τουρκία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης