Τελευταία Νέα
Διεθνή

Carney (BoE): Θα συζητήσουμε μια άνοδο των επιτοκίων τους επόμενους μήνες

Carney (BoE): Θα συζητήσουμε μια άνοδο των επιτοκίων τους επόμενους μήνες
Κάποια απομάκρυνση των νομισματικών μέτρων τόνωσης είναι πιθανόν να καταστεί αναγκαία, τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης 
Η Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England, ΒοΕ) είναι πιθανό να χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια, καθώς η βρετανική οικονομία πλησιάζει σε πλήρη λειτουργία, και θα συζητήσει αυτό το θέμα «τους ερχόμενους μήνες», δήλωσε σήμερα (28/6/2017) ο κυβερνήτης της BoE, Mark Carney.
Μιλώντας σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στην Πορτογαλία, ο Carney δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει να εξετάσουν το κατά πόσον οι ισχυρότερες επιχειρηματικές επενδύσεις αντισταθμίζουν την επιβράδυνση της κατανάλωσης, καθώς και την αύξηση των μισθών και του κόστους εργασίας.
«Αυτά είναι μερικά από τα θέματα που η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής (MPC) θα συζητήσει τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Carney.
«Κάποια απομάκρυνση των νομισματικών μέτρων τόνωσης είναι πιθανόν να καταστεί αναγκαία εάν το αντιστάθμισμα που αντιμετωπίζει η MPC συνεχίσει να μειώνεται και η πολιτική απόφαση καταστεί αντίστοιχα πιο συμβατική», συνέχισε ο κεντρικός τραπεζίτης.
Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της BoE ήταν διχασμένη την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με το εάν ήρθε η ώρα για μια αύξηση των επιτοκίων, με 5 μέλη της να ψηφίζουν κατά και 3 υπέρ.
Ο Carney, ο οποίος ψήφισε υπέρ του να διατηρηθούν σταθερά τα επιτόκια, δήλωσε ότι διαφορετικά μέλη της MPC έχουν διαφορετικές απόψεις για τις προοπτικές της βρετανικής οικονομίας, ενώ τόνισε ότι όλα τα μέλη αναμένουν ότι οποιεσδήποτε αλλαγές θα είναι σταδιακές.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η Επιτροπή ήταν ξεκάθαρη ότι η ανοχή της στον άνω του στόχου πληθωρισμό είναι περιορισμένη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης