Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Η πολιτική της Κίνας δεν προκαλεί ανησυχίες για τη ζήτηση των commodities στη χώρα

tags :
Goldman Sachs: Η πολιτική της Κίνας δεν προκαλεί ανησυχίες για τη ζήτηση των commodities στη χώρα
Ενώ οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν γίνει λιγότεροι επιθετικοί ως προς τον περιορισμό πρόσφατα, οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για τον αντίκτυπο στην Κίνα όσον αφορά τη ζήτηση των βασικών προϊόντων
Η οικονομική πολιτική της Κίνας να περιορίσει τη ρευστότητα, δεν θα επηρεάσει αρνητικά τη ζήτηση των commodities στην ασιατική χώρα, σύμφωνα με την Goldman Sachs, η οποία στηρίζει στις απόψεις σε 3 βασικούς πυλώνες.
Από τα τέλη του 2016, η κινεζική κυβέρνηση περιόρισε τη διατραπεζική ρευστότητα σε μια προσπάθεια περιορισμού της μόχλευσης στη χρηματοπιστωτική αγορά.
Ενώ οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν γίνει λιγότεροι επιθετικοί ως προς τον περιορισμό πρόσφατα, οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για τον αντίκτυπο στην Κίνα όσον αφορά τη ζήτηση των βασικών προϊόντων.
Η ζήτηση των βασικών προϊόντων στην Κίνα πιθανόν να παραμείνει σχετικά σταθερή το β΄6μηνο του 2017 για τρεις λόγους:
1) Η σημερινή σύσφιξη είναι επιλεκτική και όχι σε ευρεία βάση.
2) Τα τραπεζικά δάνεια συνεχίζουν να παρουσιάζουν σταθερή ανάπτυξη.
3) Η συνολική πίστωση στην πραγματική οικονομία είναι απίθανο να μειωθεί σημαντικά.
Το αποτέλεσμα είναι ότι, ενώ η πραγματική δραστηριότητα και η ζήτηση βασικών προϊόντων δεν θα επηρεαστούν αρνητικά σε κάποιο βαθμό, η βασική προσδοκία παραμένει σταθερή, σε ένα πολιτικά σημαντικό έτος όπως το 2017, όπου οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής πιθανότατα θα παρέμβουν εάν η οικονομία επιβραδυνθεί σημαντικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης