Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wirtschafts Woche: «Πράσινο» φως από την Επιτροπή Προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής

Wirtschafts Woche: «Πράσινο» φως από την Επιτροπή Προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής
Στην κλειστή συνεδρίαση δεν έγινε ψηφοφορία επί του θέματος, απλώς η επιτροπή έλαβε υπόψη την εισήγηση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών
Η Ελλάδα μπορεί να πάρει τη δόση των 8μ5 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε στο Eurogroup στις 15 Ιουνίου καθώς εγκρίθηκε η εκταμίευσή της από την επιτροπή προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του η γερμανική εφημερίδα Wirtschafts Woche.
Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα -ύψους 86 δισ. ευρώ το οποίο αποφασίσθηκε το καλοκαίρι του 2015 και ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2018- ήταν  απαραίτητη προϋπόθεση για την έγκρισητης εκταμίευσης της δόσης από την Bundestag.
Βάση της συμφωνίας του Eurogroup στις 15 Ιουνίου 2017, το ΔΝΤ συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα επί της αρχής, δηλαδή χωρίς να εκταμιεύει χρήματα, έως ότου αποφασιστεί η απομείωση του ελληνικού χρέους.  
Στην κλειστή συνεδρίαση δεν έγινε ψηφοφορία επί του θέματος, απλώς η επιτροπή έλαβε υπόψη την εισήγηση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, το οποίο διαβεβαιώνει ότι η εκταμίευση πληροί τα κριτήρια του δανειακού προγράμματος.
Ο λόγος που δεν έγινε ψηφοφορία είναι ότι καμία από τις Κoινοβουλευτικές Ομάδες δεν είχε προηγουμένως διατυπώσει κάποια ένσταση στην εκταμίευση.
Από την δόση των 8,5 δισ. ευρώ που θα εκταμιευτεί προς την Ελλάδα, τα 6,9 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή ομολόγων που λήγουν τον Ιούλιο και τα υπόλοιπα 1,6 δισ. ευρώ θα διατεθούν στην αποπληρωμή οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς ιδιώτες.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης