Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schaeuble: Ελπίζω η πρόοδος της ΕΕ να αποδείξει στους Βρετανούς ότι έκαναν λάθος που έφυγαν

Schaeuble: Ελπίζω η πρόοδος της ΕΕ να αποδείξει στους Βρετανούς ότι έκαναν λάθος που έφυγαν
Νωρίτερα, η Angela Merkel διαμήνυσε πως τα συμφέροντα της Ε.Ε. των 27 κρατών – μελών θα τεθούν σε προτεραιότητα κατά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών
Σε συνέχεια της σκληρής γραμμής που ακολουθεί στο θέμα του Brexit, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έκανε εκ νέου λόγο σήμερα για «λάθος» από πλευράς του βρετανικού λαού, ο οποίος διάλεξε στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 να εγκαταλείψει το μπλοκ.
«Ελπίζω η πρόοδος της Ε.Ε. να αποδείξει στους Βρετανούς ότι έκαναν λάθος που έφυγαν από αυτήν.
Η στενότερη ένταξη στην Ευρώπη θα πρέπει να είναι σε διακυβερνητική βάση το προσεχές μέλλον», ανέφερε σε σημερινές (28 Ιουνίου 2017) του δηλώσεις ο Wolfgang Schaeuble.
Νωρίτερα, η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel διαμήνυσε πως τα συμφέροντα της Ε.Ε. των 27 κρατών – μελών θα τεθούν σε προτεραιότητα κατά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών για το επικείμενο Brexit.
Όπως είπε, απευθυνόμενη προς το Ηνωμένο Βασίλειο και τις απαιτήσεις της Theresa May, «η διαπραγμάτευση για το Brexit δεν είναι μία λίστα ευχών».
Υπενθυμίζεται ότι επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε. για το Brexit είναι ο κ. Michel Barnier, ενώ την αντίστοιχη θέση για τη Βρετανία έχει ο κ. David Davis.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης