Τελευταία Νέα
Διεθνή

Faz: Ο ασυμβίβαστος Schaeuble βάζει "νερό στο κρασί του" - Τί κρύβει η αναδίπλωσή του

Faz: Ο ασυμβίβαστος Schaeuble βάζει
O Schäuble απέδειξε τη δυνατότητα που έχει να χειρίζεται με διπλωματία όσον αφορά τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις και την ερμηνεία των  νόμων προκειμένου να μην υπάρξουν προβήματα για το κόμμα του ενόψει των εκλογών
Ένα εμπόδιο λιγότερο για τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών W. Schaeuble καθώς κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής δόθηκε το «πράσινο» φως στην εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν το ΔΝΤ θα συμμετάσχει για άλλη μια φορά στη διάσωση της χώρας με δικά του χρήματα, αναλαμβάνοντας έτσι ένα μέρος του κινδύνου αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική Faz.
Ωστόσο, ο Schäuble είχε υποσχεθεί πριν από δύο χρόνια (καλοκαίρι του 2015) στην Bundestag, προκειμένου να εγκριθεί το τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας ότι το ΔΝΤ θα συμμετείχε στην ελληνική διάσωση.
Τώρα ο κ. Schäuble παραδέχεται ότι υπάρχει "κάποια απόκλιση" από το πρόγραμμα, ωστόσο προειδοποίησε την Επιτροπή Προϋπολογισμών ότι η μη έγκριση της εκταμίευσης της δόσης προς την Ελλάδα θα δημιουργούσε επιπλοκές στις χρηματοπιστωτικές αγορές, με αποτέλεσμα για μια ακόμη φορά να καταφέρει να μην υπάρξουν αναταράξεις  ενοψει των γερμανικών εκλογών του Σεπτεμβρίου.
Αυτή είναι η τελευταία φορά που ο Schäuble απέδειξε τη δυνατότητα που έχει να χειρίζεται με διπλωματία όσον αφορά τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις και την ερμηνεία των  κανόνων και των νόμων προκειμένου να μην υπάρξουν προβήματα για το κόμμα του ενόψει των εκλογών.
Ο Schäuble θέλει να "φλερτάρει" με τη φήμη που τον θέλει να είναι ο σκληρός και ο άμεμπτος στην Ευρώπη.
Ωστόσο η πραγματικότητα φαινεται ότι είναι αρκετά διαφορετική καθώς στη συντριπτική πλειοψηφία των αποφάσεων που έχουν παρθεί στην Ευρώπη τον τελευταίο καιρό, αντιβαίνουν τους ευρωπαικούς νόμους.
Οι συνεχιζόμενες παραβιάσεις των κανόνων για το έλλειμμα, κυρίως από τη Γαλλία ή τις ιταλικές τράπεζες, οι οποίες τελικά σώζονται τώρα με τα χρήματα των φορολογουμένων, δείχνουν ότι ο Schäuble έγινε τελικά ένας εξπέρ των συμβιβασμών προκειμένου να παρακαμφθούν οι κανόνες.
Ο Schaeuble δε θα διακινδύνευε τη θέση του στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ για κανένα λόγο, έχοντας την πεποίθηση ότι η οικονομική πολιτική που πρεσβεύει για την Ευρώπη είναι σωστή και αξιόπιστη.
Η πολιτική αυτή του Schaeuble μπορεί να διατηρηθεί μόνο εάν κάποιος (ο Schaeuble) κάνει κάποιους συμβιβασμούς προκειμένου να μην υπάρξουν αναταράξεις έως τις γερμανικές εκλογές και διατηρηθεί το υπάρχον status quo και μετά το Σεπτέβριο του 2017...



wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης