Τελευταία Νέα
Διεθνή

ING: Πώς οι βρετανικές εκλογές θα μπορούσαν να αλλάξουν μορφή στο Brexit

tags :
ING: Πώς οι βρετανικές εκλογές θα μπορούσαν να αλλάξουν μορφή στο Brexit
Μια ηπιότερη στάση αναμένεται να υιοθετήσει η βρετανίδα πρωθυπουργός, τονίζει σε ανάλυσή της η ING Economics
Την ανάγκη η βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, που αποδυναμώθηκε σημαντικά από το αποτέλεσμα των εκλογών, να συγκεντρώσει την στήριξη και από τις δύο πτέρυγες του κόμματός της, τονίζει σε ανάλυσή της η ING Economics.
Παράλληλα, η ING αναφέρει πως το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας θέλει να διασφαλίσει ανοιχτά σύνορα με την Ιρλανδία, κάτι που θα περιορίσει την προοπτική ενός σκληρού Brexit.
Την ίδια ώρα, μια αντιπολίτευση που είναι αποφασιστικά λιγότερο εχθρική προς την Ευρώπη, σημαίνει επίσης πως οι Συντηρητικοί δεν χρειάζεται να ανταγωνιστούν πάνω σε ένα σκληρότερο Brexit.
Η κυβέρνηση δείχνει να εξετάζει μια ηπιότερη στάση ώστε να διασφαλίσει ότι η νομοθεσία για το Brexit θα περάσει από το κοινοβούλιο.
Επιπλέον, μια πρώιμη νίκη της Ε.Ε. σχετικά με την αλληλουχία των διαπραγματεύσεων δείχνει επίσης να αντιπροσωπεύει μια άμβλυνση της αρχικής στάσης του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ωστόσο, η ING εκτιμά ότι ακόμα και με μια ηπιότερη στάση της Βρετανίας, η πιθανότητα να καταλήξουν οι ιταλικές εκλογές σε μια αντι-ευρωπαϊκή κυβέρνηση θα μπορούσε να δει την Ε.Ε. να απαντά δείχνοντας ότι μια αποχώρηση από το μπλοκ μπορεί να είναι απίστευτα οδυνηρή.
Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί μπορεί ίσως να υπολογίζουν ότι μια σκληρή στάση θα μπορούσε να οδηγήσει το Ηνωμένο Βασίλειο να ξανασκεφτεί τη θέση του ή να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση μειοψηφίας των Συντηρητικών σε τέτοιο βαθμό που να οδηγήσει σε νέες εκλογές.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης