Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gabriel (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία

Gabriel (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία
Το Βερολίνο θα καλωσόριζε μια συνάντηση του Putin με τον Trump στο περιθώριο της επικείμενης συνόδου κορυφής της G20, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας
Έκκληση στην κυβέρνηση της Ουκρανίας και στους φιλορώσους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας να παρατείνουν τη διάρκεια της ανακωχής που κήρυξαν για να διευκολυνθεί η συγκομιδή αγροτικών προϊόντων, απηύθυνε σήμερα (28/6/2017) ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Sigmar Gabriel, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε έτσι να ανοίξει ο δρόμος για την εξεύρεση πολιτικής λύσης στη σύρραξη.
Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Sergey Lavrov, o Gabriel τάχθηκε υπέρ μιας νέας προσπάθειας για την περιστολή των δαπανών για την απόκτηση όπλων σε διεθνές επίπεδο και την αποτροπή μιας νέας κούρσας εξοπλισμών ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση.
Ωστόσο, ο ίδιος δήλωσε ότι το γεγονός ότι στην περιοχή της Βαλτικής σταθμεύουν 4.500 στρατιώτες χωρών-μελών του NATO δεν εγείρει καμιά απειλή για τη Ρωσία.
Ο Gabriel σημείωσε επίσης ότι το Βερολίνο θα καλωσόριζε μια συνάντηση του ρώσου προέδρου, Vladimir Putin, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, στο περιθώριο της επικείμενης συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) στο Αμβούργο και εξέφρασε την ελπίδα να συζητηθεί το ζήτημα του πολέμου στη Συρία.
Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ακόμη ότι είναι σημαντικό να αποτραπεί κάθε νέα χρήση χημικών όπλων στη χώρα αυτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης