Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eide: Δεν αποσύρθηκε κανένα έγγραφο για το Κυπριακό διότι δεν υπήρξε ποτέ έγγραφο

tags :
Eide: Δεν αποσύρθηκε κανένα έγγραφο για το Κυπριακό διότι δεν υπήρξε ποτέ έγγραφο
Ο κ. Eide δήλωσε το μεσημέρι -πριν το ανασκευάσει μετά από μερικές ώρες- ότι το έγγραφο αποσύρθηκε μόνο ως κοινό έγγραφο από το τραπέζι
«Δεν έχει αποσυρθεί κανένα έγγραφο διότι ποτέ δεν υπήρξε κάποιο έγγραφο στο γραφείο μου».
Με αυτά τα απολογητικά λόγια ξεκίνησε την παρέμβασή του ο ειδικός απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ Espen Barth Eide μετά από τις σκληρές αντιδράσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για τις αναφορές του περί μη απόσυρσης του περιβόητου εγγράφου που είχε συντάξει ως οδηγό της Διάσκεψης για το κεφάλαιο των Εγγυήσεων και της Ασφάλειας.
Λίγο νωρίτερα σε διευκρινιστική δήλωση προέβη και ο εκπρόσωπος Τύπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Alim Sidik μετά την διαμαρτυρία της ελληνοκυπριακής πλευράς.
Στην δήλωση του ο κ. Sidik αναφέρει ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Espen Barth Eide ξεκαθάρισε ότι το έγγραφο δεν είναι κοινό και ότι δεν βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κατά τη διάσκεψη στο Κραν Μοντανά.
Το όλο ζήτημα προέκυψε μετά από τα εύλογα ερωτήματα που δημιούργησε η απάντηση που έδωσε ο κ. Eide ερωτηθείς από δημοσιογράφο της εφημερίδας Πολίτης σχετικά με την απόσυρση του επίμαχου εγγράφου στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους της Διάσκεψης για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας.
Ο κ. Eide δήλωσε το μεσημέρι -πριν το ανασκευάσει μετά από μερικές ώρες- ότι το έγγραφο αποσύρθηκε μόνο ως κοινό έγγραφο από το τραπέζι.
"Το έγγραφο δεν αποσύρθηκε, δεν το χρησιμοποιούμε ως κοινό έγγραφο" είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας ότι "είναι μία σύνθεση διαφορετικών απόψεων, δεν το επινοήσαμε εμείς, προσθέτοντας ότι σήμερα έγιναν διαφορετικές τοποθετήσεις σε σχέση με ότι ήταν γραμμένο στο έγγραφο".
Αποτέλεσμα της δήλωσης αυτής ήταν το άμεσο διάβημα της κυπριακής πλευράς στον ΟΗΕ που οδήγησε στην απολογία του κ. Eide.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης