Τελευταία Νέα
Διεθνή

SEB: To δολάριο θα συνεχίσει να αποδυναμώνεται έναντι του ευρώ

tags :
SEB: To δολάριο θα συνεχίσει να αποδυναμώνεται έναντι του ευρώ
To ευρώ ενισχύεται το απόγευμα της Τετάρτης κατά 0,34% στα 1,1379 δολάρια, ενώ ο δείκτης δολαρίου υποχωρεί 0,475 στο 96,02
To δολάριο θα συνεχίσει να αποδυναμώνεται έναντι του ευρώ, εκτιμά η Lina Fransson, αναλύτρια νομισματικής πολιτικής στον σουηδικό χρηματοπιστωτικό όμιλο SEB.
"Το δολάριο αποδυναμώθηκε τους τελευταίους μήνες και σήμερα το πρωί έφτασε στα χαμηλότερα επίπεδα έναντι του ευρώ και της σουηδικής κορόνας από το περασμένο καλοκαίρι", επισήμανε η ίδια
Εξήγησε ότι η ευρεία απογοήτευση της αγοράς από την κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Donald Trump και η έλλειψη ενεργειών, οικονομικών μεταρρυθμίσεων και φορολογικών περικοπών είναι η βασική αιτία της πτώσης του δολαρίου.
Υπενθυμίζεται ότι χθες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) χαμήλωσε τις εκτιμήσεις του για την ανάπτυξη των ΗΠΑ λέγοντας ότι οι προοπτικές δημοσιονομικών κινήτρων έχουν εξασθενήσει.
"Την ίδια στιγμή, η ευρωζώνη αποκτά μια 'φωτεινή εικόνα' και η ανάπτυξη έχει προκαλέσει έκπληξη από τα τέλη του περασμένου έτους", κατά τη Fransson.
Ο Mario Draghi, επικεφαλής της EKT έδωσε χθες ένα μήνυμα αισιοδοξίας για την προοπτική της ανάπτυξης και του πληθωρισμού.
Στη συνέχεια, το ευρώ ενισχύθηκε και η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου ενισχύθηκε περισσότερο από 10 μονάδες βάσης.
Η Fransson πιστεύει επίσης ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές υπερεκτίμησαν το μήνυμα του Draghi, αλλά δεδομένης της συνολικής εικόνας στις ΗΠΑ και στη ζώνη του ευρώ, αναμένει ότι το δολάριο θα συνεχίσει να αποδυναμώνεται έναντι του κοινού νομίσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης