Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με ποιον τρόπο ο Warren Buffett θα επωφεληθεί με 17% λιγότερους φόρους;

tags :
Με ποιον τρόπο ο Warren Buffett θα επωφεληθεί με 17% λιγότερους φόρους;
Βουλή των Αντιπροσώπων έχει ήδη εγκρίνει μια πιο "σκληρή εκδοχή" του νομοσχεδίου από αυτή που προωθείται στη Γερουσία
Μειωμένους φόρους κατά 17% θα κληθεί να πληρώσει ο μεγαλοεπενδυτής και ιδρυτής της Berkshire Hathaway, Warren Buffett, με το νέο νόμο που προωθεί η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία των ΗΠΑ για το ασφαλιστικό.
Ο νόμος αντικαθιστά το σύστημα υγείας και περίθαλψης Obamacare, που είχε μια ιδιαίτερη μέριμνα για πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
"Ο νόμος της υγείας θα μείωνε τους φόρους μου κατά 17%", δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος, έχοντας επισημάνει χθες πως "αν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν θα τον απασχολούσε ο αντίκτυπος των διοικητικών του αποφάσεων και μεταρρυθμίσεων στις αγορές".
Ο Buffett τόνισε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ότι "οι Ρεπουμπλικανοί θα πρέπει να αλλάξουν το όνομα του νέου νόμου που προωθούν σε "Ανακούφιση για τους πλούσιους".
Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει ήδη εγκρίνει μια πιο "σκληρή εκδοχή" του νομοσχεδίου από αυτή που προωθείται στη Γερουσία.
Ο Buffett τόνισε ότι αν ίσχυε η εκδοχή της Βουλής θα γλίτωνε 679.999 δολάρια, ή πάνω από το 17% του φόρου του.
Το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα του Buffett είναι περίπου 19,5 εκατομμύρια δολάρια, και ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής σε αυτό 16%.
Περισσότερο από το 99% της περιουσίας του είναι συνδεδεμένο με μετοχές Berkshire Hathaway - και "κάθε μετοχή αυτού του μετοχικού κεφαλαίου έχει δεσμευθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς", όπως επισημαίνει.
"Δεν υπάρχει τίποτα διφορούμενο γι 'αυτό, θα μου αποδοθεί έκπτωση του φόρου κατά 17%", είπε.
Τα μέλη της Βουλής και της Γερουσίας θα επωφεληθούν επίσης από τους ευνοϊκότερους φορολογικούς συντελεστές του νομοσχεδίου, κατά τον Buffett.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης