Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Η Amazon δεν είναι συνεπής φορολογικά - Νέα κόντρα με τον Bezos

tags :
Trump: Η Amazon δεν είναι συνεπής φορολογικά - Νέα κόντρα με τον Bezos
Πίσω από τις δηλώσεις του Trump βρίσκεται η πολιτική διαφωνία του με τον Jeff Bezos
Δεν πληρώνει φορολογία η Amazon για τη χρήση του διαδικτύου, σύμφωνα με νέα ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, στο twitter, στην οποία επισημαίνει ότι ο επιχειρηματικός κολοσσός θα έπρεπε να πληρώνει.
Στο ίδιο "τιτίβισμα" ο Trump αναφέρεται και στη Washington Post, η οποία εξίσου όπως η Amazon, ανήκει στον τρίτο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.
Στόχος του Trump είναι βέβαια ο Jeff Bezos.
Yπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του άσκησε οξεία κριτική στην Amazon, λέγοντας ότι ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου εκμεταλλευόταν συνθηκών μονοπωλίου, με ένα άδικο φορολογικό καθεστώς.
Ο Trump εγκαλεί τώρα την Amazon για την αποφυγή των λεγόμενων φόρων διαδικτύου, κάτι που κάποτε ήταν ένα πολύ μεγαλύτερο και αμφιλεγόμενο ζήτημα για τους online πωλητές.
Η Amazon αρνήθηκε να σχολιάσει.
Από την 1η Απριλίου η Amazon άρχισε να εισπράττει φόρο επί των πωλήσεων σε εθνικό επίπεδο. Συνεπώς, παραμένει ασαφές τι εννοεί ο Trump όταν κατηγόρησε ότι δεν καταβάλλει φόρους στο διαδίκτυο.
Σε γενικές γραμμές, οι έμποροι λιανικής πώλησης υπόκεινται στις ΗΠΑ σε δύο διαφορετικά φορολογικά συστήματα.
Από τη μία είναι εκείνοι που έχουν έδρα εκτός ΗΠΑ και δεν πληρώνουν φόρο επί των πωλήσεων, και από την άλλη οι εγχώριοι που πρέπει να το πληρώσουν.
Η Amazon που διαθέτει διαμετακομιστικά κέντρα σε άλλες χώρες, όχι όμως σε όλες όσες εμφανίζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης