Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Ελλάδα πρέπει να εντατικοποιήσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων

tags :
Reuters: Η Ελλάδα πρέπει να εντατικοποιήσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων
Η Ελλάδα επιδιώκει να αντλήσει κεφάλαια 4,4 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων την περίοδο 2017-18
«Η Ελλάδα πρέπει να εντείνει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεών της», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης από το βήμα του συνεδρίου του Economist σήμερα (28/6) αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters.
Οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες των προγραμμάτων διάσωσης της Ελλάδας από το 2010,  ωστόσο όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Reuters η Ελλάδα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μόλις 3,4 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων λόγω της γραφειοκρατίας αλλά και αντιδράσεων από τον πολιτικό κόσμο.
Ο αναπληρωτής υπουργός επικεντρώθηκε στη σύντομη ομιλία του στο στόχο για τη μείωση της γραφειοκρατίας, στη σημασία της «ανάκτησης της ιδιοκτησίας του προγράμματος» και στην ανάγκη επιτάχυνσης των ιδιωτικοποιήσεων.
Ανέφερε παράλληλα, ότι «αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε είναι το πώς επικοινωνούμε τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων», ώστε να αποτελέσουν πόλο προσέλκυσης επενδύσεων.
Η Ελλάδα επιδιώκει να αντλήσει κεφάλαια 4,4 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων την περίοδο 2017-18.
Τα δύο μεγάλα «στοιχήματα» για την ελληνική κυβέρνηση είναι η πώληση του 66% της ΔΕΣΦΑ και το 67% του μεγαλύτερου λιμανιού της Θεσσαλονίκης τον ΟΛΘ.
Παράλληλα το ΤΑΙΠΕΔ αναζητεί επίσης συμβούλους για την πώληση πακέτου κρατικών μετοχών σε επτά μεγάλες εταιρείες, μεταξύ των οποίων είναι η ΔΕΗ, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και ο ΟΤΕ.




www.bankingmews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης