Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Απέτυχαν οι πιέσεις των Εργατικών για αύξηση των δαπανών του δημόσιου τομέα

tags :
Βρετανία: Απέτυχαν οι πιέσεις των Εργατικών για αύξηση των δαπανών του δημόσιου τομέα
Η αποτυχημένη τροπολογία του Εργατικού Κόμματος αμφισβήτησε το ανώτατο όριο αύξησης των δαπανών του δημόσιου τομέα, σε περιπτώσεις που ο πληθωρισμός υποχωρεί κάτω του 1% ετησίως
Οι Εργατικοί της Βρετανίας έχασαν ψηφοφορία, με την οποία επιχείρησαν να αναγκάσουν την πρωθυπουργό Theresa May να αλλάξει την ατζέντα λιτότητας και να αυξήσει τις δαπάνες του δημόσιου τομέα.
Η May κέρδισε με 323 ψήφους έναντι 309 στην πρώτη κοινοβουλευτική ψηφοφορία αφού εξασφάλισε τη στήριξη ενός μικρού κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας.
Σύμφωνα με το Reuters, η May δέχεται πιέσεις μέσα και έξω από το Συντηρητικό Κόμμα της για τη στρατηγική της επί του Brexit και έχει αναγκαστεί να αποσύρει πολλές από τις προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις της.
Οι Εργατικοί, υπό τον αριστερό ηγέτη Jeremy Corbyn, έχουν ενισχύσει την ίδια ώρα τις έδρες τους στη Βουλή των Λόρδων.
Ασκούν έντονη κριτική στις περικοπές των δημόσιων δαπανών, οι οποίες κρίνεται ότι ευθύνονται για την πυρκαγιά πριν από δύο εβδομάδες, που σκότωσε τουλάχιστον 80 άτομα σε ένα συγκρότημα κοινωνικών κατοικιών στο Λονδίνο.
Η αποτυχημένη τροπολογία του Εργατικού Κόμματος αμφισβήτησε το ανώτατο όριο αύξησης των δαπανών του δημόσιου τομέα, σε περιπτώσεις που ο πληθωρισμός υποχωρεί κάτω του 1% ετησίως.
"Απόψε, οι Συντηρητικοί είχαν την ευκαιρία να βάλουν τα χρήματά τους όπου χρειάζεται, τελειώνοντας τις περικοπές στην αστυνομία και την πυροσβεστική υπηρεσία μας και αυξάνοντας το ανώτατο όριο πληρωμών του δημόσιου τομέα", δήλωσε ο Corbyn μετά την ψηφοφορία.
Είπε ότι θανατηφόρες επιθέσεις από ισλαμιστές μαχητές στο Λονδίνο και το Μάντσεστερ έδειξαν ότι οι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης "αξίζουν την αύξηση των αμοιβών τους".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης