Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Απορρίφθηκαν οι κατηγορίες εναντίον της Deutsche Bank για παράνομες συναλλαγές με τη Ρωσία

tags :
ΗΠΑ: Απορρίφθηκαν οι κατηγορίες εναντίον της Deutsche Bank για παράνομες συναλλαγές με τη Ρωσία
Η Deutsche Bank περιόρισε τις δραστηριότητές της στη Ρωσία μετά την αποκάλυψη των ύποπτων συναλλαγών
Aπέρριψε σήμερα, Τετάρτη, τις κατηγορίες εναντίον της γερμανικής Deutsche Bank ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι κατηγορίες αφορούσαν την απόκρυψη σημαντικών ελλείψεων κατά τους ελέγχους της τράπεζας επί της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Η Deutsche Bank κατηγορήθηκε πως με τους ελλιπείς ελέγχους της επέτρεψε τη νομιμοποίηση εσόδων από τη Ρωσία.
Ειδικότερα, η αμερικανική δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι οι επενδυτές που αγόρασαν τίτλους της γερμανικής τράπεζας στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν κατάφεραν να διευκρινίσουν τον τρόπο με τον οποίο η Deutsche Bank δεν υλοποιούσε επαρκώς τους ελέγχους της για "ξέπλυμα" χρήματος.
Παρόλο που η καταγγελία των 158 σελίδων προσφέρει "στοιχεία ότι οι διαδικασίες κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ήταν ελλιπείς, δεν ευσταθούν οι δηλώσεις σχετικά με την επάρκεια των εσωτερικών ελέγχων της τράπεζας", τόνισε το δικαστήριο.
Ο Jeremy Lieberman, δικηγόρος των επενδυτών της Deutsche Bank από τις 31 Ιανουαρίου 2013 έως τις 26 Ιουλίου 2016, αρνήθηκε να σχολιάσει.
Το ίδιο και η εκπρόσωπος της Deutsche Bank Renee Calabro.
Μεταξύ άλλων, ο γερμανικός οίκος κατηγορήθηκε για συνδυασμένες συναλλαγές που δεν φαίνεται να εξυπηρετούν οικονομικούς σκοπούς -όπως στην περίπτωση που ένας Ρώσος πελάτης αγοράζει μια ρωσική ασφάλεια σε ρούβλια και ένας μη Ρώσος πελάτης πωλεί την ίδια ασφάλεια σε δολάρια ΗΠΑ.
Η Deutsche Bank περιόρισε τις δραστηριότητές της στη Ρωσία μετά την αποκάλυψη των ύποπτων συναλλαγών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης