Τελευταία Νέα
Διεθνή

Citigroup: Σχεδιάζεται επαναγορά μετοχών 15,6 δισ. δολαρίων μέσα στο επόμενο 12μηνο

tags :
Citigroup: Σχεδιάζεται επαναγορά μετοχών 15,6 δισ. δολαρίων μέσα στο επόμενο 12μηνο
Θέλει να διπλασιάσει το τριμηνιαίο μέρισμα που αποδίδει κατά 0,32 δολ. ανά μετοχή
Σε επαναγορά μετοχών ύψους 15,6 δολαρίων σκοπεύει να προβεί η αμερικανική Citigroup μέσα στο επόμενο 12μηνο, ενώ την ίδια ώρα θέλει να διπλασιάσει το τριμηνιαίο μέρισμα που αποδίδει κατά 0,32 δολ. ανά μετοχή.
Η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, όσον αφορά τα στοιχεία ενεργητικού της, ανακοίνωσε τις προθέσεις της μετά την γνωστοποίηση από τη Federal Reserve ότι θα επιτρέψει στην εταιρεία να προχωρήσει με το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης που κατέθεσε κατά τα stress tests.
Η μετοχή της Citigroup βρίσκεται στα 65,18 δολάρια και η κεφαλαιοποίησή της στα 180,72 δισ. δολάρια.
Νωρίτερα, οι 34 μεγαλύτερες τράπεζες των Ηνωμένων Πολιτειών πέρασαν με επιτυχία και το δεύτερο στάδιο των «τεστ αντοχής» (stress tests) της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed), καθώς ενέκρινε τα κεφαλαιακά τους σχέδια, με μόνο την Capital One Financial να μένει «μετεξεταστέα» και να πρέπει να προχωρήσει σε ορισμένες βελτιώσεις μέχρι και την 28η Δεκεμβρίου 2017.
Το παραπάνω σημαίνει ουσιαστικά πως οι τράπεζες έχουν επαρκή κεφάλαια και δεν χρειάζονται επιπλέον για να προχωρήσουν στην υλοποίηση των κεφαλαιακών τους σχεδίων, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά την χρηματοπιστωτική κρίση της περιόδου 2007 – 2009.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης