Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα χαμηλά του 2014 ο αντίκτυπος των συναλλαγματικών ισοτιμιών στα εταιρικά αποτελέσματα στη Β. Αμερική

tags :
Στα χαμηλά του 2014 ο αντίκτυπος των συναλλαγματικών ισοτιμιών στα εταιρικά αποτελέσματα στη Β. Αμερική
Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι λιγότερες εταιρείες συνολικά ανέφεραν ως κίνδυνο τον αντίκτυπο του νομίσματος κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και το τέταρτο τρίμηνο του 2016
Οι διακυμάνσεις της αγοράς συναλλάγματος κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 είχαν τις μικρότερες αρνητικές επιπτώσεις στα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών της Βόρειας Αμερικής από το 2014, σύμφωνα με έκθεση της συμβουλευτικής FIREapps.
Για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, οι αρνητικές επιπτώσεις των συναλλαγματικών διακυμάνσεων στις εταιρείες της Βόρειας Αμερικής - συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά και του Μεξικού - ανέρχονταν στα 6,47 δισ. δολάρια.
Ήταν στο χαμηλότερο επίπεδο για κάθε τρίμηνο από το τρίτο τρίμηνο του 2014, όταν διαμορφώθηκαν στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη FIREapps.
Τα στοιχεία έδειξαν επίσης ότι λιγότερες εταιρείες συνολικά ανέφεραν ως κίνδυνο τον αντίκτυπο του νομίσματος κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και το τέταρτο τρίμηνο του 2016.
Η FIREapps τόνισε ότι από τις 850 πολυεθνικές εταιρείες με έδρα τη Βόρεια Αμερική που εξέτασε κατά το πρώτο τρίμηνο, 213 είχαν αρνητικές επιπτώσεις λόγω των νομισματικών διακυμάνσεων, 13,1% λιγότερες από τον αριθμό των εταιρειών το τέταρτο τρίμηνο.
"Αυτό είναι το τρίτο τρίμηνο στη σειρά όπου λιγότερο από το 30% των εταιρειών της Βόρειας Αμερικής που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν ένα ανοιχτό νόμισμα (αρνητικό αντίκτυπο στα κέρδη)", ανέφερε η FIREapps σε σημείωμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης