Τελευταία Νέα
Διεθνή

Financial Times: Tα νέα ομόλογα της Παγκόσμιας Τράπεζας, κατά των πανδημιών

tags :
Financial Times: Tα νέα ομόλογα της Παγκόσμιας Τράπεζας, κατά των πανδημιών
Με τον τρόπο αυτό θα βοηθήσει τις χώρες αυτές να καταπολεμήσουν τις μολυσματικές ασθένειες
Το πρώτο της ομόλογο, προκειμένου να συγκεντρώσει κεφάλαια για τις αναπτυσσόμενες χώρες, εξέδωσε η Παγκόσμια Τράπεζα.
Με τον τρόπο αυτό θα βοηθήσει τις χώρες αυτές να καταπολεμήσουν τις μολυσματικές ασθένειες.
Κατάφερε να συγκεντρώσει 322 εκατομμύρια δολάρια σε δύο ξεχωριστά τριετή ομολογιακά δάνεια, ενώ αναμένεται να εκδόσει swaps αξίας επιπλέον 100 εκατ. δολ. για τους ίδιους σκοπούς.
Σύμφωνα με τους Financial Times, τα ομόλογα θα αποδίδουν στους επενδυτές ένα τακτικό κουπόνι, σε αντάλλαγμα για το οποίο θα "χάνουν" κάποιο εισόδημα ή κεφάλαιο εάν υπάρξει καταστροφική μολυσματική ασθένεια.
Τα έσοδα θα διοχετευθούν σε αναπτυσσόμενες χώρες που αντιμετωπίζουν πανδημία και σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, καθώς και οργανώσεις διάσωσης που εργάζονται σε αυτές τις χώρες, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί αυτό που η Παγκόσμια Τράπεζα ράπεζα θεωρεί ως έναν από τους μεγαλύτερους συστημικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει ο κόσμος.
Η πρωτοβουλία είναι εμπνευσμένη από την επιδημία Ebola στη Δυτική Αφρική, η οποία σκότωσε 11.000 ανθρώπους, κυρίως στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρρα Λεόνε.
Ευεργέτες από όλο τον κόσμο δαπάνησαν 7 δισ. δολάρια για την καταπολέμηση της νόσου.
Αν οι πληγείσες χώρες είχαν πρόσβαση στη χρηματοδότηση στα πρώιμα στάδια της μόλυνσης, μόνο το ένα δέκατο των θανάτων θα είχε συμβεί, εκτιμά η Παγκόσμια Τράπεζα.
Τα νέα "πανδημικά ομόλογα" θα διαχειρίζονται από τη χρηματοδότηση της έκτακτης ανάγκης πανδημίας της Τράπεζας, η οποία παρουσιάστηκε πέρυσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης