Τελευταία Νέα
Διεθνή

S&P: Αυξάνεται η πιθανότητα χρεοκοπίας στον κλάδο των supermarkets από το mega deal Amazon και Whole Foods

S&P: Αυξάνεται η πιθανότητα χρεοκοπίας στον κλάδο των supermarkets από το mega deal Amazon και Whole Foods
Η μέση ετήσια πιθανότητα αθέτησης πληρωμών για την αμερικανική βιομηχανία λιανικής πώλησης τροφίμων αυξήθηκε απότομα μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς
Η απόφαση της Amazon να εξαγοράσει την Whole Foods Market –έναντι 13,7 δισ. δολαρίων– θα λειτουργήσει αρνητικά για την πιστοληπτική ικανότητα των (εισηγμένων) ανταγωνιστών της δεύτερης, αυξάνοντας κατακόρυφα την πιθανότητα χρεοκοπίας τους, εκτιμά ο Richard Peterson, αναλυτής της S&P Global Market Intelligence.
Η μέση ετήσια πιθανότητα αθέτησης πληρωμών για την αμερικανική βιομηχανία λιανικής πώλησης τροφίμων, όπως μετριέται από την Standard & Poor’s, αυξήθηκε απότομα μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς.
Το deal σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη συναλλαγή M&A (Συγχωνεύσεις και Εξαγορές) που ανακοινώθηκε στον κλάδο από το 2006, όταν η Supervalu εξαγόρασε την Albertson.
Η μέση πιθανότητα αθέτησης για ένα χρόνο για το τι ταξινόμησε η S&P ως εταιρεία λιανικής πώλησης τροφίμων ήταν 3,73% στις 15 Ιουνίου 2017 και αυξήθηκε κατά 14%, στο 4,26%, στις 16 Ιουνίου, αναφέρει η S&P Global.
Η συμφωνία Amazon και Whole Foods αναμένεται να «κλειδώσει» κατά το β’ 6μηνο του έτους, αν δεν εμφανιστεί φυσικά κάποιος άλλος πλειοδότης.
Υπενθυμίζεται ότι Standard & Poor’s έθεσε υπό καθεστώς αρνητικής επιτήρησης έθεσε την αξιολόγηση «ΑΑ-» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Amazon, με αφορμή τη συμφωνία στις 16 Ιουνίου 2017.
Η κίνηση του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης αντικατοπτρίζει την προσδοκία του ότι η μόχλευση της Amazon θα αυξηθεί στο 1,5x, από 1x, ωστόσο θα παραμείνει κάτω από το 2x.
Επίσης, αντανακλά την πρόθεσή του να αναθεωρήσει τις συνέπειες για τις χρηματοπιστωτικές πολιτικές και τη στρατηγική της Amazon για τη λιανική αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης