Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές για την Πορτογαλία έχουν ενδυναμωθεί σημαντικά

ΔΝΤ: Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές για την Πορτογαλία έχουν ενδυναμωθεί σημαντικά
Αναθεωρεί τις προβλέψεις για την ανάπτυξη του 2017, στο 2,5%, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψής του για 1,3%
Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές για την Πορτογαλία έχουν ενδυναμωθεί σημαντικά, με τις επενδύσεις να κινούνται ανοδικά και τις εξαγωγές να συνεχίζουν να αυξάνονται, αναφέρεται σε έκθεση που δημοσίευσε σήμερα (30/6/2017) το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Παράλληλα, το ΔΝΤ επισημαίνει ότι η Λισαβόνα έχει σημειώσει «αξιέπαινη» πρόοδο ως προς την αντιμετώπιση των χρηματοοικονομικών κινδύνων που απορρέουν από το υψηλό δημόσιο χρέος της, αν και προειδοποιεί ότι το εταιρικό χρέος παραμένει υψηλό και ότι οι τράπεζες εξακολουθούν να κατέχουν σημαντικά επισφαλή δάνεια.
Επιπλέον, το Ταμείο εκτιμά ότι η οικονομία της χώρας θα αναπτυχθεί κατά 2,5% το 2017, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψής του τον Φεβρουάριο, που έκανε λόγο για ανάπτυξη 1,3%.
Για το 2018, το ΔΝΤ «βλέπει» ανάπτυξη 2%, από 1,2% που ανέμενε προηγουμένως.
Τον περασμένο μήνα, ο πορτογάλος υπουργός Οικονομικών, Mario Centeno, επέπληξε δημοσίως το ΔΝΤ για τις επίμονα δυσοίωνε προοπτικές του για την Πορτογαλία, λέγοντας ότι επιθυμούσε οι υπάλληλοι του Ταμείου να «ξοδεύουν περισσότερο χρόνο για να βελτιώσουν τα οικονομικά μοντέλα που χρησιμοποιούν, αντί να ορίζουν μεταρρυθμίσεις που δεν βασίζονται σε σωστά δεδομένα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης