Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Η Γενική Συνέλευση της Εθνικής ενέκρινε την πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής στην κοινοπραξία Calamos-Exin

FT: Η Γενική Συνέλευση της Εθνικής ενέκρινε την πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής στην κοινοπραξία Calamos-Exin
Η Εθνική θα διατηρήσει μερίδιο 25% των μετοχών στην Εθνική Ασφαλιστική
Η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας έδωσε την έγκρισή της στην πώληση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής στην κοινοπραξία Calamos-Exin, έναντι 718 εκατ. ευρώ αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.
Η Εθνική θα διατηρήσει μερίδιο 25% των μετοχών στην Εθνική Ασφαλιστική, η οποία θα παραμείνει ο αποκλειστικός φορέας τραπεζοασφαλιστικών υπηρεσιών της ΕΤΕ, όπως ορίζει η νέα 10ετής συμφωνία για προϊόντα ασφάλισης ζωής, αποταμίευσης και ζημιών.
Η Εθνική Ασφαλιστική αποτελεί την μεγαλύτερη και παλαιότερη ασφαλιστική εταιρία στην Ελλάδα.
Η Calamos Investments, η διαχειρίζεται περισσότερα από 20 δισ. ευρώ, συνεργάστηκε με την Ολλανδική Exin Partners για να πραγματοποιήσει την εξαγορά.
"Έχουμε ψάξει για επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα εδώ και αρκετό καιρό. Είμαστε τυχεροί που βρήκαμε την Εθνική Ασφαλιστική που ανταποκρίνεται πλήρως στη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας ", δήλωσε ο John Calamos.
Η κοινοπραξία Calamos-Exin κατάφερε να κερδίσει τρεις κινεζικούς ομίλους Fosun, Gonbao και Wintime που ήθελαν να εξαγοράσουν την Εθνική Ασφαλιστική.
Ο Λεωνίδας Φραγιουδάκης, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, δήλωσε στους μετόχους ότι "η αναδιάρθρωσή του ομίλου της Εθνικής έχει ολοκληρωθεί κατά 90%, επιτρέποντάς μας να επικεντρωθούμε στην παροχή ρευστότητας στις επειχιερήσεις έτσι ώστε να τονωθεί η εγχώρια ανάπτυξη".
Η Εθνική Τράπεζα την τούρκικη θυγατρική της Finansbank, στην Εθνική Τράπεζα του Κατάρ έναντι 2,75 δισ. ευρώ.
Η βελγική τράπεζα KBC εξαγόρασε από την Εθνική τη θυγατρική της στη Βουλγαρία την United Bulgarian Bank έναντι 610 εκατ. ευρώ.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης