Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ ήραν την απαγόρευση μεταφοράς ηλεκτρονικών συσκευών στις πτήσεις από το Αμπού Ντάμπι

Οι ΗΠΑ ήραν την απαγόρευση μεταφοράς ηλεκτρονικών συσκευών στις πτήσεις από το Αμπού Ντάμπι
Αμερικανοί αξιωματούχοι πιέζουν αρκετά αεροδρόμια στο εξωτερικό  να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας σε φορητούς υπολογιστές
Το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας ήρε την απαγόρευση μεταφοράς ηλεκτρονικών συσκευών στις καμπίνες των αεροσκαφών, που πετούν προς τις ΗΠΑ από το Αμπού Ντάμπι μετά την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στο αεροδρόμιο του εμιράτου, σύμφωνα με ανακοίνωση του αερομεταφορέα Eithad. 
«Η άρση των περιορισμών επιτρέπει στους επιβάτες που πετούν προς τις ΗΠΑ να μεταφέρουν όλους τους φορητούς υπολογιστές, τάμπλετ και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές στο αεροσκάφος, υπό την επιφύλαξη  των ενισχυμένων μέτρων ασφαλείας», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Αμερικανοί αξιωματούχοι πιέζουν αρκετά αεροδρόμια στο εξωτερικό  να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας σε φορητούς υπολογιστές μετά από αναφορές, που προειδοποιούν ότι οι τρομοκρατικές ομάδες μπορεί να είναι ικανές να κρύβουν βόμβες σε τέτοιες συσκευές.
Οι επιβάτες της Eithad Airways που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ περνούν μέσω από εξονυχιστικούς ελέγχους στο Terminal 3 του Διεθνούς Αεροδρομίου  του Αμπού Ντάμπι.
Η αρχική αμερικανική οδηγία γνωστοποιήθηκε τον Μάρτιο 2017 και περιελάμβανε την απαγόρευση μεταφοράς ηλεκτρονικών συσκευών από 10 αεροδρόμια της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής σε πτήσεις με προορισμό τις ΗΠΑ.  

 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης