Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skynews: Οι Συντηρητικοί πλήρωσαν 20 χιλ. στερλίνες για να επιστρέψει στη Β. Ιρλανδία η Foster

Skynews: Οι Συντηρητικοί πλήρωσαν 20 χιλ. στερλίνες για να επιστρέψει στη Β. Ιρλανδία η Foster
Κι ενώ η επικεφαλής του κόμματος DUP,  A. Foster, θα μπορούσε να πάρει μία εμπορική πτήση με κόστος μόλις 41 ευρώ
Οι Συντηρητικοί της May πλήρωσαν 20 χιλιάδες στερλίνες για να ταξιδέψει αεροπορικώς πίσω στo Μπέλφαστ της Β. Ιρλανδίας η Arlene Foster, επικεφαλής του κόμματος DUP με αεροπλάνο της RAF, μετά τις συζητήσεις που είχε με την Theresa May στην Downing Street 10, όπως αποκαλύπτει το Skynews.
Κι ενώ υπήρχαν εμπορικές πτήσεις για την πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας με κόστος μόλις 41 ευρώ.
Σύμφωνα με την κυριακάτικη Mail η πτήση της RAF (πολεμική αεροπορία της Βρετανίας) κλείστηκε όταν η Foster συμφώνησε να στηρίξει την κυβέρνηση μειοψηφίας της May.
To Συντηρητικό Κόμμα της May δέχεται πιέσεις για να δημοσιοποιήσει το κόστος του ταξιδιού που επωμίζονται οι φορολογούμενοι.
Ένας εκπρόσωπος του κόμματος παραδέχτηκε το γεγονός, αλλά δεν αποκάλυψε πόσο στοίχισε το ταξίδι.
"H Arlene Foster ήταν στο Λονδίνο για να ολοκληρώσει τη συμφωνία ανάμεσα στο Συντηρητικό Κόμμα και στο Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα που θα δώσει στη Βρετανία την κυβέρνηση που χρειάζεται σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο.
Το Συντηρητικό Κόμμα πλήρωσε για την πτήση της επιστροφής στο Μπέλφαστ για να της επιτρέψει να συνεχίσει γρήγορα τις συζητήσεις για την εγκαθίδρυση μίας κοινής εκτελεστικής εξουσίας στη Βόρεια Ιρλανδία".
Αυτή ήταν η επίσημη ανακοίνωση, ενώ το Skynews επικοινώνησε με τον υπουργό Άμυνας για να μάθει πόσο κόστισε το ταξίδι.
Μέρος της συμφωνίας των Συντηρητικών με το DUP είναι να δοθούν 1 δισ. στερλίνες για τη Βόρεια Ιρλανδία, αλλά ο υπουργός Περιβάλλοντος Michael Gove εξήγησε ότι η συμφωνία είναι απαραίτητη για να υπάρξει μία σταθερή κυβέρνηση και υπογράμμισε τα ιδιαίτερα προβλήματα της Βόρειας Ιρλανδίας που χρειάζεται επενδύσεις στην ψυχική υγεία και τις υποδομές.
Ο Gove εμφανίστηκε στην εκπομπή του Andrew Marr στο BBC και είπε ότι είναι άδικο να λέγονται αυτά για τον λαό της Β. Ιρλανδίας, καθώς οι αποφάσεις λαμβάνονται για όλους τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου.
Πρόσθεσε δε, ότι δίνεται η εντύπωση ότι τα χρήματα αυτά πηγαίνουν στο DUP, αλλά η αλήθεια είναι ότι διατίθενται για να βοηθήσουν ανθρώπους σε μία από τις πιο ευαίσθητες περιοχές.
Ως μέρος της συμφωνίας, οι Συντηρητικοί κατήργησαν τη δέσμευση που υπήρχε στο μανιφέστο τους για να τελειώσουν τις τριπλές ασφαλιστικές συντάξεις και να ελέγξουν τα επιδόματα πετρελαίου θέρμανσης για τον χειμώνα.
"Είναι σωστό μετά από μία εκλογική αναμέτρηση κατά την οποία δεν εξασφαλίσαμε την απόλυτη πλειοψηφία να επανεξετάσουμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας" κατέληξε ο Gove.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης