Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Το Brexit διχάζει τους επενδυτές σχετικά με τις επενδύσεις τους στο βρετανικό χρηματιστήριο

tags :
CNBC: Το Brexit διχάζει τους επενδυτές σχετικά με τις επενδύσεις τους στο βρετανικό χρηματιστήριο
Οι μετοχές υγείας, real estate και τεχνολογίας φαίνεται ότι είναι μεταξύ των κορυφαίων επιλογών των επενδυτών
Καθώς το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες συζητούν για τους όρους του διαζυγίου τους, οι επενδυτές αναρωτιούνται που να επενδύσουν τα χρήματα τους.
Αλλά η απάντηση τόσο διχαστική όσο το δημοψήφισμα για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ.
Οι μετοχές υγείας, real estate και τεχνολογίας φαίνονται να είναι μεταξύ των κορυφαίων επιλογών ενόψει του Brexit, αλλά οι χρηματοπιστωτικές μετοχές και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας θα μπορούσαν να προσφέρουν επίσης ελκυστικές αποδόσεις, επισημαίνουν οι αναλυτές στο CNBC.
Ωστόσο, όταν πρόκειται για το μέγεθος των εταιρειών οι απαντήσεις τους είναι περισσότερο διαιρεμένες.
«Οι μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης του Ηνωμένου Βασιλείου είναι συνδεδεμένες με τη στερλίνα, ενώ οι μετοχές μικρές κεφαλαιοποίησης είναι λιγότερο ελκυστικές.
Ο συσχετισμός μεταξύ του δείκτη MSCI U.K. και της σταθμισμένης συναλλαγματικής ισοτιμίας είναι σχεδόν 40%, ενώ είναι κοντά στο μηδέν για τις μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης» επισημαίνει ο Daniel Morris της BNP Paribas Asset Management.
Από την άλλη πλευρά, η Citigroup επισημαίνεται σε σχετική ανάλυση, ότι ειναι underweight στις μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ο Julian Chillingworth της Rathbones προτιμά επίσης τις μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης έναντι της μικρής.
Πάνω απ 'όλα, φαίνεται ότι υπάρχει κάποια διαίρεση μεταξύ των επενδυτών.
Ο Dan Collins, διευθύνων σύμβουλος της CCO Global, δήλωσε στο CNBC ότι είναι «δύσκολο» να επιλέξει μεταξύ μεγάλων και μικρών εταιρειών.
Ενώ οι μεγάλες εταιρείες μπορούν να χειριστούν καλύτερα τις μεγάλες διαταραχές επειδή διαθέτουν όλο και περισσότερους πόρους, οι μικρές εταιρείες έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι σε καλύτερη θέση να κατανοήσουν τις αλλαγές της νομοθεσίας και να προσαρμοστούν πιο γρήγορα σε ένα πλαίσιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης