Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Tesla πήρε το «ΟΚ» των αμερικανικών αρχών για την παραγωγή του «Model 3»

tags :
H Tesla πήρε το «ΟΚ» των αμερικανικών αρχών για την παραγωγή του «Model 3»
Τα προηγούμενα λανσαρίσματα των μοντέλων «S» και «X» για την Tesla χαρακτηρίστηκαν από καθυστερήσεις στην παραγωγή και αρχικά προβλήματα ποιότητας
Το πολυαναμενόμενο μοντέλο «Model 3» πέρασε όλες τις κανονιστικές απαιτήσεις προκειμένου να ξεκινήσει η παραγωγή δύο εβδομάδες πριν από το χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με όσα έγραψε στο Twitter ο Διευθύνων Σύμβουλος της πρωτοποριακής αυτοκινητοβιομηχανίας, Elon Musk.
Ως αποτέλεσμα, οι μετοχές της εταιρείας αυξάνονται κατά 1,4% περί τις 17:25, στα 366 δολάρια.
Η Tesla είχε πει νωρίτερα μέσα στο έτος ότι αναμένεται να παράγει πάνω από 5.000 μοντέλα «3» εβδομαδιαίως έως το τέλος του 2017, και 10.000 οχήματα εβδομαδιαίως «σε κάποιο σημείο το 2018».
Τα προηγούμενα λανσαρίσματα των μοντέλων «S» και «X» για την Tesla χαρακτηρίστηκαν από καθυστερήσεις στην παραγωγή και αρχικά προβλήματα ποιότητας.

Η απάντηση ήρθε από τη… Γερμανία

Η BMW σχεδιάζει να αποκαλύψει το αμέσως επόμενο διάστημα ένα νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο –τύπου σεντάν– σε μία προσπάθεια να ανταγωνιστεί την κυρίαρχο του είδους, την αμερικανική Tesla.
Η γερμανική κολοσσιαία αυτοκινητοβιομηχανία θα αποκαλύψει το μοντέλο στην έκθεση του Μονάχου τον Σεπτέμβριο 2017, και θα έχει ως «αντίπαλο» το νέο «Model 3» της Tesla.
Η ζήτηση για το «Model 3» βοήθησε την μετοχή της Tesla να σπάσει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο μέσα στο 2017, με το συνολικό κέρδος να ξεπερνά το 74%.
Η Tesla είναι η πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία των Η.Π.Α., με κεφαλαιοποίηση πάνω από 60 δισ. δολάρια, αλλά δεν έχει ακόμη πραγματοποιήσει ετήσιο κέρδος.
Νωρίτερα μέσα στο έτος, ανακοινώθηκε η «συμμαχία» Delphi Automotive, Intel, Mobileye και BMW, σε μία προσπάθεια να αναπτυχθεί μία πλατφόρμα αυτό-οδηγούμενων οχημάτων που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.
Οι παραπάνω εταιρείες, εκτός από την τεχνογνωσία, έχουν σκοπό να μοιραστούν και το πολύ υψηλό κόστος του project.
Η Delphi θα λειτουργήσει ως ολοκληρωτής του project, διασφαλίζοντας ότι το σύστημα που αναπτύσσει η ομάδα, θα φτάσει γρήγορα σε πολλούς κατασκευαστές αυτοκινήτων.
Η Mobileye, η οποία εξαγοράστηκε από την Intel για 15 δισ. δολάρια μέσα στο έτος, έχει πιέσει τους παραδοσιακούς κατασκευαστές αυτοκινήτων να συνεργαστούν στενότερα για να επιταχύνουν την ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτό-οδηγούμενων οχημάτων και να αποτρέψουν τον ανταγωνισμό από πλευράς Google.
Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στο 2017 η Apple πήρε το «ΟΚ» για τη δοκιμή των εν λόγω πρωτοποριακών αυτοκινήτων στην Καλιφόρνια.
Συνολικά 29 εταιρείες έχουν επενδύσει και δραστηριοποιούνται στον πολλά υποσχόμενο κλάδο, μεταξύ αυτών οι Tesla και Google.
Σημειώνεται ότι τα αυτό-οδηγούμενα οχήματα μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς την παρουσία οδηγού!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης