Τελευταία Νέα
Διεθνή

Carney (FSB): Κίνδυνος για την ανάπτυξη των G20 η μεταρρυθμιστική κόπωση

tags :
Carney (FSB): Κίνδυνος για την ανάπτυξη των G20 η μεταρρυθμιστική κόπωση
Πρέπει να αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοι που εξακολουθούν να υπάρχουν, τόνισε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSB)
Η παγκόσμια ανάπτυξη θα μπορούσε να πληγεί αν οι ρυθμιστικές αρχές ενδώσουν στη «μεταρρυθμιστική κόπωση» και αποτύχουν να ολοκληρώσουν την αναδιάρθρωση του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος, που πυροδοτήθηκε από τη χρηματοπιστωτική κρίση, δήλωσε σήμερα (3/7/2017) ο πρόεδρος του Συμβουλίου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (FSB), Mark Carney, ενόψει της Συνόδου Κορυφής των 20 μεγαλύτερων οικονομιών (G20).
Ο Carney, ο οποίος είναι επίσης κυβερνήτης της Τράπεζας της Αγγλίας (Bank of England, BoE), ανέφερε σε επιστολή του προς τους ηγέτες των G20 ότι έχει σημειωθεί «τεράστια πρόοδος» μετά από την κρίση ώστε να καταστούν οι τράπεζες πιο ασφαλείς, αλλά τόνισε ότι οι κίνδυνοι που εξακολουθούν να υπάρχουν πρέπει να αντιμετωπιστούν.
«Ειδικότερα, η παρατεταμένη μεταρρυθμιστική κόπωση θα μπορούσε να διαβρώσει τη βούληση των μελών των G20 να βασίζονται το ένα στα συστήματα και στα θεσμικά όργανα του άλλου και, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, να αποσπούν χρηματοδότηση και ρευστότητα», συνέχισε ο Carney.
Ο ίδιος δήλωσε ότι αυτό θα σήμαινε «λιγότερη και ακριβότερη» χρηματοδότηση για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ενώ μια χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη θα ήταν «πολύ πιθανή».
Ο Carney προειδοποίησε, παράλληλα, ότι η αυξανόμενη επιρροή των «ανοικτού τύπου» κεφαλαίων και ο αντίκτυπος στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, αν οι επενδυτικές ροές αντιστραφούν απότομα, εξακολουθούν να συνιστούν ανησυχία για τις παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές.
Η ταχεία ανάπτυξη του παγκόσμιου τομέα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων από τη χρηματοπιστωτική κρίση στα 75 τρισ. δολ. μέχρι το 2015 ή στο 40% των παγκόσμιων χρηματοοικονομικών assets, υπήρξε σε μεγάλο βαθμό θετική εξέλιξη, δήλωσε ο Carney σε δημοσιογράφους.
Ένα θέμα ανησυχίας, ωστόσο, είναι γύρω από τα «ανοικτού τύπου» κεφάλαια που παρέχουν σημαντικό μέρος των διασυνοριακών ροών στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, δήλωσε ο Carney.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης