Τελευταία Νέα
Διεθνή

BofA: Η ευφορία των αγορών μπορεί να προμηνύει το τέλος της «bull market»

BofA: Η ευφορία των αγορών μπορεί να προμηνύει το τέλος της «bull market»
Σε υψηλό 6 ετών η αισιοδοξία απέναντι στις αμερικανικές μετοχές 
Με τον δείκτη S&P 500 να βρίσκεται κατά 2% χαμηλότερα από το ιστορικό του ρεκόρ μετά από μια εβδομάδα έντονης μεταβλητότητας, η αισιοδοξία απέναντι στις αμερικανικές μετοχές έφτασε στο υψηλότερο επίπεδό της σε διάστημα έξι ετών, σύμφωνα με τον δείκτη Sell Side Consensus της Bank of America Merrill Lynch.
Όπως ανέφερε δημοσίευμα του «Bloomberg», το πρόβλημα είναι ότι η τράπεζα χρησιμοποιεί αυτό το μέτρο ως αντίθετο δείκτη.
Έτσι, οι αναλυτές ανησυχούν τώρα ότι αυτή θα μπορούσε να είναι η «στιγμή της ευφορίας» για την οποία έκαναν λόγο στις προβλέψεις τους τον Δεκέμβριο, στις οποίες προέβλεπαν το πιθανό τέλος της 8ετούς «bull market».
«Η πρόσφατη μεταστροφή από τον σκεπτικισμό στην αισιοδοξία θα μπορούσε να είναι το πρώτο βήμα προς την ευφορία που βλέπουμε συνήθως στο τέλος των “bull markets” και που μέχρι στιγμής απουσίαζε από τον κύκλο», ανέφεραν σήμερα (3/7/2017) οι αναλυτές της Bank of America, με επικεφαλής τον Savita Subramanian.
Σε αυτά τα επίπεδα, ο δείκτης δείχνει προς μια 12μηνη απόδοση της τάξεως του 12%, ανέφερε η ομάδα των αναλυτών, προσθέτοντας ότι ιστορικά αυτό το επίπεδο έχει επίσης οδηγήσει σε θετικές αποδόσεις κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου στο 93% όλων των περιπτώσεων.
«Τον Ιούνιο, ο δείκτης Sell Side, το μέτρο μας για την αισιοδοξία της Wall Street απέναντι στις μετοχές», αυξήθηκε κατά 2,4%, στις 56,4 μονάδες - το υψηλότερο επίπεδο από το 2011», ανέφεραν οι αναλυτές.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης