Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αμετάβλητη η μετοχή της Baker Hughes, την 1η της ημέρα στην General Electric εποχή

Αμετάβλητη η μετοχή της Baker Hughes, την 1η της ημέρα στην General Electric εποχή
Η μετοχή της Baker Hughes έχει διακριτικό πλέον τίτλο «BHGE», αντί για «BHI»
Ελάχιστη είναι η ζήτηση για τη μετοχή της νέας Baker Hughes («Baker Hughes, a GE company»), κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής της στη Νέα Υόρκη μετά το mega deal με την General Electric.
Ειδικότερα, περί τις 18:45, η μετοχή της Baker Hughes, με διακριτικό πλέον τίτλο «BHGE», αντί για «BHI», βρίσκεται στα 38,03 δολάρια, μειωμένη κατά 0,05%.
Στις 3 Ιουλίου 2017 ολοκληρώθηκε η εξαγορά (κατέχει το 62,5%) της Baker Hughes από την General Electric, δημιουργώντας έτσι τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία εξοπλισμών στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου σε όλο τον κόσμο!
Η εξαγορά, η οποία έρχεται μετά τη δικαίωση (στις 12 Ιουνίου) της General Electric από τις αντιμονοπωλιακές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών, έφτασε το ποσό – μαμούθ των 30 δισ. δολαρίων.
Με έδρα το Λονδίνο και το Χιούστον, η εταιρεία θα έχει ετήσια έσοδα περίπου 23 δισ. δολάρια και θα προσφέρει πετρελαιοφόρα εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων, αντλιών, γεωτρήσεων χημικών και άλλων προϊόντων και υπηρεσιών για παραγωγούς πετρελαίου σε 120 χώρες. Η νέα εταιρεία θα έχει περίπου 70.000 υπαλλήλους και θα διευθύνεται από τον κ. Lorenzo Simonelli και 14 ανώτατα στελέχη.
Μόνο πέντε από αυτά τα στελέχη θα είναι υπάλληλοι της Baker Hughes.
Επίσης, η εταιρεία θα έχει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις έρευνας και ανάπτυξης της General Electric και θα είναι σε θέση να έχει πρόσβαση στο λογισμικό και τα αναλυτικά στοιχεία Predix.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης