Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αραβικά κράτη: Αρνητική η απάντηση του Κατάρ στις απαιτήσεις - Παραμένει το εμπάργκο

Αραβικά κράτη: Αρνητική η απάντηση του Κατάρ στις απαιτήσεις - Παραμένει το εμπάργκο
Η αρνητική απάντηση «αντικατοπτρίζει την έλλειψη κατανόησης για τη σοβαρότητα της κατάστασης» εκ μέρους του Κατάρ, σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Sameh Shoukry
Τη «λύπη» τους για την «αρνητική απάντηση» που έδωσε το Κατάρ στον κατάλογο με τα αιτήματά τους προκειμένου να τερματιστεί η κρίση στον Κόλπο, εξέφρασαν σήμερα (5/7/2017) η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της, διατηρώντας το πολιτικό και οικονομικό εμπάργκο εις βάρος του κράτους.
Αυτή η αρνητική απάντηση «αντικατοπτρίζει την έλλειψη κατανόησης για τη σοβαρότητα της κατάστασης» εκ μέρους του Κατάρ, σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Sameh Shoukry, διαβάζοντας το κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση που είχε με τους ομολόγους του της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν στο Κάιρο.
Ο Shoukry δήλωσε ότι και οι τέσσερις αραβικές χώρες ελπίζουν ότι θα επικρατήσει τελικά σωφροσύνη και το Κατάρ θα λάβει την ορθή απόφαση.
Εξήγησε ότι οι ενέργειες σε βάρος του ήταν αποτέλεσμα της συνεχούς παρέμβασής του στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων αραβικών χωρών.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Adel al-Jubeir δήλωσε ότι το πολιτικό και οικονομικό εμπάργκο θα διατηρηθεί μέχρι το Κατάρ να αλλάξει την πολιτική του προς το καλύτερο.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τυχόν περαιτέρω αποφάσεις σε βάρος του Κατάρ θα ληφθούν εν ευθέτω χρόνω και θα εναρμονίζονται με το διεθνές δίκαιο.
Ο Jubeir εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η Τουρκία θα παραμείνει ουδέτερη στο θέμα αυτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης